Amendă cu repetiţie: Un orădean a încasat două amenzi, dintre care una inventată, de la acelaşi echipaj de poliţişti

Poliţia nu se satură să dea amenzi, aplicând mai multe unui contravenient la o singură încălcare a legii. A păţit-o marţea trecută un orădean care, cărând nisip cu o autoutilitară, a fost tras pe dreapta, pe strada Izvorului, de către un echipaj format dintr-un agent de la Poliţia Locală şi unul de la Ordine Publică.

Cum nu avea prelată la camionetă, omul a fost ars de poliţistul local cu 500 lei pentru că încărcătura se putea scurge pe drum. Deşi şi-a recunoscut pe loc vina şi în aceeaşi zi şi-a plătit amenda, ca să scape cu jumătate din pedeapsă, iar a doua zi şi-a şi cumpărat prelată, ca să nu mai fie sancţionat pe viitor, baiul e că după trei zile, vineri, omul s-a trezit cu încă un proces-verbal, în cutia poştală.

Datată tot pe ziua de luni, dar consemnată la o oră după prima amendă, cea de-a doua, de 400 lei, fusese scrisă de agentul de la Ordine Publică şi avea ca motivaţie „refuz legitimare”, aşa că orădeanul trebuie să o plătească la valoarea integrală, pentru că trecuseră cele 24 de ore în care o putea achita la 50% din cuantum.

Lăsând la o parte detaliul că nici nu a refuzat legitimarea, de vreme ce tocmai fusese amendat cu o oră înainte, omul are o singură consolare: bine că poliţaii nu merg cu microbuzul şi din echipajul care l-a oprit n-au făcut parte şi un agent de la Rutieră, unul de la Frontieră şi un jandarm, că altfel cine ştie câte amenzi ar mai fi primit.

3

3 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de pentru tine | 17 iunie 2014 22:37

    Probabil ca ai fost prea prost ca sa iti dea cascheta statul roman…

  2. >> Postat de oradeanul | 17 iunie 2014 22:33

    Incultilor!!! Nu va mai luati dupa vorbe!!! La refuz de legitimare, respectiv legea 61/1991 nu prevede plata a jumatate din minim in 48 de ore.

  3. >> Postat de cine oare? | 17 iunie 2014 10:06

    Prost sa fii cascheta sda iti dea statu !!!