Bolojan îi faultează pe fotbaliştii de la FC Bihor

Decizie neaşteptată la nivel de Primărie: sătul să mai subvenţioneze mediocritatea, Bolojan a tăiat banii pentru echipa de fotbal. Şi uite aşa se face praf o tradiţie mai lungă de un secol.

Nu-i mai puţin adevărat că, tot conform tradiţiei, în ultimii 24 de ani, FC Bihor a fost doar o vacă de muls pentru şmecherii care s-au perindat în anturajul echipei.

Acum, la priveghi, câteva întrebări ar fi utile. De pildă, cum se face că FC Bihor păpa de două ori mai mulţi bani decât un club privat orădean, iar rezultatele în clasament erau asemănătoare?

E clar că atunci când e vorba de banii publici, toţi chibiţii sunt deştepţi şi au idei. Dacă în 2008 Bolojan ar fi ascultat de primul impuls şi ar fi ejectat echipa de pe lista pomanagiilor, cu banii strânşi puteam avea un stadion cât de cât practicabil.

Mingea şi echipa sunt în terenul Consiliului Judeţean, dar aici banii sunt atât de puţini, că nu le-ar ajunge jucătorilor nici pe un crampon. Acum dacă tot e suina decedată în coteţ, ar trebui măcar salvat ce se mai poate salva. Adică să rămână o echipă de liga IV sau V, pentru a se prezerva denumirea şi patrimoniul, în aşteptarea unor vremuri mai bune. Deşi vremurile acelea sunt îndepărtate…

Că doar cine are curajul să investească în acest sport, după care să ajungă la puşcărie alături de mai toţi oamenii importanţi din fotbal?


*
*