Afum-o, Flore! Un sătean din Vîrciorog şi-a făcut o afacere din arderea ilegală a gunoaielor

Aerul de Vîrciorog este atât de tare încât numa’ că nu le blochează plămânii vizitatorilor comunei. Dar nu cu ozon, ci cu fum. Departe de ochii autorităţilor de mediu, pe unul din dealurile satului Fîşca, un localnic întreprinzător a pus la cale o mică afacere de familie: omul aduce de la Aleşd camioane de mizerii, bidoane şi deşeuri plastice, pe care le arde în aer liber.

În zilele în care face foc, fumul negru şi mirosul înecăcios de plastic ars umple tot satul, iar peste noapte flăcările ţin loc, fără probleme, de iluminat public.

Sătenii spun că incendiatorul de ocazie iese de două ori în câştig: o dată pentru că îşi scapă prietenii de gunoaie pentru neutralizarea cărora altfel ar trebui să plătească sume consistente, apoi pentru că îşi mai face un ban din tabla şi fierul rămase în urma incinerărilor.

Doar satul îşi pierde aerul respirabil…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de unu | 14 iunie 2014 22:22

    de parca n-ar avea alesdul statie de sortare, unde sa valorifice atat fierul cat si plasticul prin reciclare…

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale