Adio, Avram! Fostul şef al IŞJ Bihor pleacă de tot din instituţie

Fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, demis din funcţie de ministrul Educaţiei după scandalul celor peste 100 de elevi de la Colegiul Unirea Ştei care au copiat în masă la Bac şi după cel al transferurilor la liceu făcute pe lângă lege, profesorul Nicolae Avram (foto) părăseşte instituţia. Nu de voie, însă.

Bihorel a auzit că succesorul lui Avram la şefia IŞJ, Alin Novac-Iuhas, cel care a şi câştigat concursul pentru postul de inspector şcolar general şi are astfel postul asigurat pentru 4 ani, îl trimite pe Avram la catedră, debarcându-l şi din funcţia de inspector şcolar pentru dezvoltarea resurselor umane, pe care o ocupă de când a fost demis de la şefia instituţiei.

Mişcarea este cel puţin bizară, dat fiind că cei doi sunt colegi în PSD şi, teoretic, n-ar trebui să se faulteze reciproc. Sursele lui Bihorel spun însă că Novac vrea să aducă în locul lui Avram un alt inspector dintr-un motiv simplu: are nevoie de cineva care chiar să lucreze, iar fostul şef al IŞJ nu s-a prea omorât cu munca, ba chiar a fugit de ea.


*
*