Acte sub cheie: După dezvăluirile BIHOREANULUI, Consiliul Județean încearcă să facă „ordine” în documente

Seria de dezvăluiri făcute de BIHOREANUL în ultimele două săptămâni despre finanţarea acordată ONG-urilor UDMR atât de către Consiliul Judeţean direct, din bugetul propriu, cât şi indirect, prin Direcţia Social Comunitară şi prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, continuă să facă valuri.

Bihorel a aflat că săptămâna trecută o contabilă „de încredere” a şefilor CJ a fost mutată de la Serviciul de specialitate într-un birou separat pentru a verifica plăţile făcute în conturile ONG-urilor şi a descoperi, astfel, vulnerabilităţile pe care ar putea să le vâneze şi procurorii DNA Oradea care anchetează afacerea.

Mai mult, actele DDIP privind finanţarea asociaţiilor şi fundaţiilor UDMR-iste au fost „centralizate” într-o încăpere cu accesul restricţionat, a cărei singură cheie o deţine administratorul public al judeţului, Szabó József, ceea ce a alimentat ipoteza că n-ar fi exclusă „evaporarea” unor documente.

Ceea ce ar fi chiar o sinucidere, având în vedere că pentru a finanţa ONG-urile de casă oricum s-au făcut deja destule falsuri…


*
*