Viteză uluitoare la Consiliul Judeţean: O hotărâre a fost luată în mai puţin de patru ani!

Să mai zică cineva de Consiliul Judeţean că e staţiune balneară! La cum se mişcă, pare mai degrabă cămin de bătrâni în fază terminală. Aproape patru ani le-au trebuit aleşilor judeţeni să decidă ca lucrările la Muzeu ar fi cazul să se cam termine.

Trei ani au trudit eminenţii jurişti ca să-i spună preşedintelui Cornel Popa dacă da ori ba, în privinţa scoaterii la licitaţie a lucrărilor. Apoi profesioniştii de la Consiliu au scos de trei ori lucrarea de finalizare a Muzeului la licitaţie, până s-au prins că la preţul ăla de batjocură nu vine nimeni.

Dacă cifrele emise de CJ sunt reale, deşi n-am nicio certitudine, la final Muzeul va ajunge să coste aproape 20 milioane de euro. La banii ăştia puteau să facă un muzeu nou-nouţ în buricul târgului sau să rămână în Palatul Baroc 200 de ani.

Rămâne de văzut de unde vor scoate banii cei de la Consiliul Judeţean ştiut fiind că ei, la ora actuală, trebuie să apeleze la linii de credit şi ca să-şi doteze toaletele cu hârtie igienică. Dar poate că toate discuţiile şi voturile sunt în zadar, căci dacă vine Mircea Mălan la conducere, s-ar putea ca „strategia culturală” a judeţului să cunoască grave modificări.


*
*