Vis de mega-sală: Orădenii vor o sală polivalentă cu mai mult de 5.000 de locuri

Cel mai important proiect pe care l-a promis Guvernul PSD pentru Oradea încă din 2014, construirea unei săli polivalente cu 5.000 de locuri, a redevenit subiect de dezbatere. În timp ce proiectul aşteaptă organizarea licitaţiei de către Compania Naţională de Investiţii, pe Facebook a apărut de o săptămâna pagina „Vrem sală polivalentă mai mare în Oradea!”, prin care se cere o polivalentă cu mai mult de 5.000 de locuri.

Pe motiv că la asemenea capacitate viitoarea sală va fi prea mică pentru evenimente de anvergură, un grup de vreo 200 de orădeni vor ca proiectul să fie modificat în consecinţă, deci să prevadă un număr mai mare de locuri.

Chiar dacă probabil legitimă, dorinţa lor este însă departe de a deveni realitate, căci proiectul cu 5.000 de locuri a primit deja avizele şi e greu de crezut că s-ar mai lega cineva la cap ca să-l modifice şi să-l autorizeze apoi din nou, cu riscul unei noi amânări. Bihorel crede că n-ar fi nicio sfârâială să avem o sală chiar şi cu 50.000 de locuri, câtă vreme în Teleorman se fac stadioane în care să încapă tot judeţul. Problema e dacă oraşul va putea suporta chetuielile de întreţinere a unui asemenea mamut.

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de unu | 24 martie 2016 12:54

    http://bihorstiri.ro/rocada-piata-ocska-pleaca-de-langa-auchan-pentru-face-loc-salii-polivalente/ „Rocadă: Piața Ocska pleacă de lângă Auchan pentru a face loc Sălii Polivalente!”

    dat fiind ca nu e prea tarziu sa schimbe amplasamentul si locatia, n-ar putea sa schimbe nitel si proiectul?

  2. >> Postat de unu | 24 martie 2016 10:50

    E adevarat ca tot demersul e cam intarziat, tardiv si e putin probabil sa mai modifice cineva in guvern proiectul, e ca si cum te-ai lupta cu morile de vant. Asa e cand CNI isi stabileste singur toti indicatorii tehnico-economici si apoi tranteste publicului proiectul cand e deja finalizat, aprobat, semnat si stampilat – ingreunand orice modificari ulterioare si contestatii. Insa in privinta necesitatii, s-ar putea sa ne dam seama ca nu putem organiza competitii internationale sau evenimente majore din cauza ca sala nu ajunge la anumite standarde impuse de organizatii sportive international or nationale precum nr. minim de locuri. In privinta costurilor de intretinere, daca ambele Sali polivalente au acelasi administrator, se poate face o eficientizare a costurilor: in fct. de nr de spectatori estimat se va organiza eventul in sala mai mare or in sala mai mica; pentru antrenamente se poate folosi sala mai mica, or se poate prevede noua sala cu un teren suplimentar inchis pt antrenamente. In rest, nu platesti pentru intretinere decat impozitul (care e cam tot atat fie ca are 5k locuri or 10k locuri – nesemnificativ) si lumina+caldura+apa. Consumul de apa depinde de utilizatori si nu de marimea salii, consumul de caldura si de lumina/electricitate depinde de nr. de evenimente organizate (cand nu se face nimic acolo nici n-o sa incalzesti sala). Costurile de intretinere nu cred c-ar fi intr-asa hal majorate pt ca sa nu merite sa faci o sala la minimul acceptat conf. standardelor organizatiilor sportive internationale.

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale