Urmărit non stop: Universitarul Ioan Hathazi, reclamat peste tot pentru CV

Bihorel şi-a pierdut timpul urmărind cum o scrisoare anonimă a pus pe jar, timp de câteva luni, două universităţi şi doi miniştri.

Sesizarea dezvăluia că în mediul universitar se pune de-o nouă mega-fraudă, întrucât va primi pe nedrept dreptul de a coordona doctorate conferenţiarul Ioan Hathazi, de la Facultatea de Inginerie Electrică, cunoscut orădenilor ca fost candidat PRM, în 2012, la Primăria Oradea, dar şi ca protagonistul unui scandal de pomină, din acelaşi an, când i s-a reproşat că se masturbează pe videochat chiar în laboratoarele facultăţii.

Acum, Hathazi era acuzat că n-ar îndeplini criteriile minime prevăzute de lege, adică numărul de articole ştiinţifice şi proiecte de cercetare. Sesizarea a fost trimisă întâi la Universitatea Tehnică din Cluj, acolo unde îşi depusese iniţial Hathazi dosarul, ex-ministrului Educaţiei Mircea Dumitru, care l-a pus pe jar pe rectorul clujean, apoi rectorului orădean Constantin Bungău, dar şi noului ministru PSD Pavel Năstase.

Toate verificările au avut acelaşi răspuns: Hathazi îndeplineşte criteriile. Vinerea trecută, dascălul şi-a şi susţinut public abilitarea, iar comisia l-a avizat favorabil, astfel încât mai e o chestiune de timp până când îşi va primi abilitarea. Să vedem dacă se încheie şi circul…


*
*