’Tuţi magyarul! Un concurs dedicat vorbitorilor de maghiară la Salonta, câștigat de o… româncă

Situaţie pe cât de jenantă, pe atât de amuzantă la Salonta, unde Primăria a scos la concurs, luna aceasta, un post de consilier superior la Biroul de Evidenţa Persoanei, fixând drept condiţii obligatorii deţinerea unei diplome universitare şi a unei vechimi de minimum 7 ani, dar şi obligativitatea cunoaşterii limbii maghiare, testată într-o probă eliminatorie prealabilă.

Altfel spus, cine nu ştia ungureşte nici nu mai avea rost să încerce să-şi demonstreze competenţa la celelalte probe. Motivul invocat de edili a fost că, potrivit legii administraţiei publice locale, acolo unde există etnici minoritari în proporţie de minimum 20% din totalul populaţiei, Primăria „asigură folosirea, în raport cu aceştia, şi a limbii materne, în conformitate cu prevederile Constituţiei”.

Cum nicăieri Constituţia nu obligă un cetăţean român să ştie limba maghiară, se poate înţelege că, de fapt, concursul era cu dedicaţie pentru un etnic maghiar.

Partea amuzantă, însă, abia vine: la testul eliminatoriu pentru verificarea cunoştinţelor de limba maghiară, cel mai bun punctaj l-a luat o… româncă.

Mai mult, femeia s-a descurcat cel mai bine şi la probele propriu-zise, din legislaţie, aşa că a câştigat concursul şi a trebuit să fie angajată. Semn că nu-i totdeauna pentru cine se pregăteşte…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Kritik | 29 decembrie 2018 23:14

    Felicitări doamnei care a câştigat concursul !
    Încă un motiv ca tuturor oamenilor civilizaţi să le fie scârbă de fiţuica legionar-securistă care este DIHOREANUL redactat de cretinelul autointitulat DIHOREL