Tigrul platanului a sfâșiat deja niște locatari de pe strada Aurel Lazăr

Alo, Primăria! Opriți genocidul! Nu-i destul că ne omoară cu zile medicii în spitale, acum ne distrugeți populația cu plantarea de platani?

Pe strada Aurel Lazăr, singurul copac care putea fi văzut pe vremuri era un bețiv ce se sprijinea de ziduri când ieșea de la celebra cârciumă Bachus. Dar ce s-au gândit prietenii betoanelor, aflați în slujba lui Birta? Ia să plantăm niște copaci pe strada unde nu era niciun loc cu verdeață. Și au plantat niște arțari.

La vederea acestora, pizmașii lui Birta și compania au luat foc. Cum ei nu pot face deosebirea dintre un arbore de pâine și un arbore cotit, au decis cu de la sine putere că planta respectivă este un platan. Și dacă este platan, acesta atrage tigrul platanilor. Iar acești tigri intră în casele riveranilor și îi sfâșie.

Nu m-ar mira ca ecologiștii de conjunctură să conteste și plantarea arțarilor. Odată pentru că precis există pe undeva și un tigru al arțarului. Apoi pentru că de ce să îi facem noi reclamă gratis Canadei? Și nu în ultimul rând, din arțar se face un sirop care ar crește incidența diabetului.


*
*