Statui la plimbare: Emanuil Gojdu şi Mihai Viteazul vor fi mutaţi cât de curând din Piaţa Unirii

Emanuil Gojdu şi Mihai Viteazul se pregătesc să o ia din loc! Conducerea municipalităţii face demersuri pentru mutarea celor două statui din Piaţa Unirii, grăbită de necesitatea demarării cât mai rapide a lucrărilor de reabilitare a zonei centrale.

Prima ar urma să fie mutată în Piaţa Emanuil Gojdu de lângă colegiul cu acelaşi nume, iar cea de-a doua în Parcul Mihai Viteazul, după cum a fost rebotezat anul trecut Parcul Liniştii amenajat pe amplasamentul fostului cimitir Olosig.

Mai rămâne de rezolvat o singură formalitate: aprobarea Consiliului Local. Cum în locul voievodului ar urma să fie amplasată o statuie a regelui Ferdinand, mutarea se va lovi de opoziţia UDMR şi a PSD.

În absenţa primarului Ilie Bolojan, care să negocieze deblocarea situaţiei, conducerea municipalităţii a gândit o soluţie de compromis: cele două statui vor fi date în custodie Administraţiei Imobiliare, pentru a nu fi deteriorate pe timpul lucrărilor, urmând ca până la sfârşitul anului viitor Consiliul Local să hotărască dacă se mai întorc sau nu la loc. Pe principiul „cine pleacă la plimbare, pierde locul de onoare”.


*
*