Anul acesta Revelionul pică pe 12 decembrie

Calculele sunt simple. Ştefan Hruşcă a venit să colinde la Oradea pe 5 decembrie. Iar când colindă Hruşcă, vine Crăciunul. Şi cum la o săptămână după Crăciun vine Revelionul, tot orădeanul va serba pe 12 decembrie Noul An. Aşa mi-au ieşit mie socotelile!

Mergând pe aceeaşi logică, Sfântu’ Ioan va fi în 18 decembrie, după care fiecare orădean se poate retrage pe la damigenele lui, să petreacă şi împreună cu ceilalţi români.

Singurii care nu vor avea parte de sărbători sunt poliţiştii comunitari. Şi asta nu pentru că trebuie să recupereze prin muncă chiulul din perioada întregului an, ci pentru că au o misiune importantă, de viaţă şi de moarte.

Ei trebuie să păzească ornamentele luminoase montate de Primărie. Misiunea trasată de şefi a fost clară: „Ochii tăi şi ledu’!”. Păcat că edilii n-au avut mai multă inspiraţie, dacă tot şade poliţistul local lângă ghirlanda luminoasă putea fi şi el, la rândul lui, pavoazat cu beculeţe.

 

Am fi ajuns primul oraş din ţară care are nu doar figurine luminoase, ci şi figuri strălucitoare. Pentru ca atmosfera să devină cu adevărat feerică, mai sunt câteva soluţii interesante pentru orădeni:

 

1. La Centrul de transfuzii se va amplasa un brad împodobit cu globule roşii.

2. La poarta Muzeului va fi priponit renul Rudolf, că acolo toţi seamănă cu el şi au nasul roşu.

3. La intrarea în Primărie, animalele din grupul statuar de Crăciun vor fi înlocuite cu statuile de ceară ale consilierilor locali.

4. Clădirile dărăpănate acoperite cu plase de protecţie vor fi mascate de o plasă cu beculeţe multicolore.

5. În faţa sediului PSD, bradul va fi împodobit cu sticle de ulei şi pungi cu făină de mălai.


*
*