Şomerie cu ţigănie: Romii din Tăşad au tăbărât peste şeful AJOFM Bihor

Dacă e ţigănie, ţigănie să fie, până la capăt! Aşa a decis directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Békési Csaba, care a tranşat recent o chestiune de care predecesorii săi s-au ferit mereu.

În condiţiile în care, pentru a primi venitul minim garantat, orice asistat social are nevoie şi de o adeverinţă de la AJOFM Bihor cum că îşi caută dar nu-şi găseşte un job, iar această hârtie era emisă fără niciun fel de verificări, Békési a decis să nu mai semneze adeverinţele pentru câţiva tuciurii din Tăşad, cărora le-a găsit de lucru, personal, la o fabrică deschisă recent chiar în localitate.

Repartiţia pe locuri de muncă nu le-a convenit deloc ţiganilor care, supăraţi foc, au descins lunea trecută, dis de dimineaţă, la AJOFM. Deşi toţi erau sub 50 de ani, oamenii au spus că de ani de zile n-au lucrat nicăieri şi nici n-au de gând să-şi strice obiceiul taman acum, aşa că directorul ar face bine să nu se mai obosească să le caute serviciu.

Fără să se lase înduplecat, Békési i-a dat afară din sediu, făcându-i pe ţigani să ameninţe că se vor întoarce, încă şi mai mulţi. Bihorel îl felicită pe PSD-ist pentru curajul de care dă dovadă, dar îi recomandă totuşi să fie mai precaut. Nu de alta, dar pe viitor ar putea să fie nevoit să nu mai treacă prin Tăşad decât cu bodyguarzi…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de cornelia | 29 aprilie 2015 23:09

    dezamagitor remarca dv. Daca vom gandi asa, incetul cu incetul o sa ne fie frica sa trecem prin orice localitate din cauza tiganilor! Si nu ei sunt de vina ci noi , in modul gresit de interpretare a dreptului minoritatilor

  2. >> Postat de cosmin | 28 aprilie 2015 14:22

    Felicitari pentru initiativa de genul „nu mai risipim”. La munca nu la intins mana cum fac rromii in general.