Sezonul amenzilor: Câteva dintre cele mai frecventate clădiri din Oradea, amendate de pompieri pentru diverse nereguli

Pompierii bihoreni au anunţat joia trecută că în noiembrie au dat amenzi record, de peste 600.000 lei, în urma controalelor pe linia securităţii la incendii. Nu doar cluburile, barurile şi restaurantele s-au dovedit a avea probleme în această privinţă, ci şi instituţiile publice, între care chiar şi câteva dintre cele mai frecventate clădiri din Oradea.

ISU Crişana a amendat Administraţia Imobiliară Oradea cu 35.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi pentru alte nereguli, găsite la Bazinul Olimpic, la Sala Antonio Alexe şi la Stadionul Iuliu Bodola, iar cu 22.500 lei teatrele Regina Maria şi Szigligeti, pentru că Sala Mare din Piaţa Ferdinand şi Sala Arcadia din Pasajul Vulturul Negru nu au nici ele autorizaţie şi prezintă, în plus, şi alte diverse nereguli.

Între acestea se numără instalaţia electrică veche de la Arcadia, motiv pentru care conducerea Teatrului a decis s-o ţină închisă până la rezolvarea situaţiei. Partea bună e că autorităţile au început să remedieze problemele, partea proastă că ele au existat până acum fără să se alarmeze nimeni…


*
*