Securist cu sechele: Preotul Megheşan n-a ştiut cum să-şi ascundă faţa la deschiderea anului universitar

Debutul noului an de învăţământ n-a readus în campusul Universităţii din Oradea doar studenţii, ci şi profesori care nu prea îşi au locul în instituţie.

Unul dintre aceştia este preotul Dumitru Megheşan, decanul Facultăţii de Teologie, despre care judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis deja că a fost colaborator al Securităţii comuniste, procesul continuând la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Culmea e că până şi Megheşan pare a şti că n-are ce căuta în Universitate.

Ca dovadă, la festivitatea de deschidere a anului universitar, desfăşurată în sala polivalentă a Universităţii, singura preocupare a decanului a fost să se ascundă de fotoreporterul BIHOREANULUI, ca nu cumva să fie imortalizat. Atât de tare s-a străduit să nu se vadă în poze încât şi-a ascuns faţa cu toca de pe cap, iar apoi, chemat în faţa publicului ca să premieze primul student admis la facultatea pe care o conduce, a privit oriunde numai spre aparatele foto nu.

Bihorel crede că, în sfârşit, preotului îi este ruşine de ceea ce a făcut înainte de 1989 şi de-aia se ascunde. Soluţia e simplă: să lase funcţia altcuiva, care nu are motive să-i fie aşa ruşine.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale