Se caută şef! Consiliul Judeţean Bihor angajează director nou la Filarmonică

E oficial: Consiliul Judeţean caută şef nou la Filarmonică, instituţie criticată recent de vicepreşedintele Traian Bodea pentru lipsa de activitate şi pentru numărul mic de spectatori.

Anunţul privind concursul de proiecte de management a fost publicat pe portalul instituţiei, dar nu şi popularizat prin comunicate de presă.

După cum se ştie, instituţia e condusă din 2009 de fostul primar al Salontei, Todor Albert, inginer zootehnist, instalat după demisia altui UDMR-ist, Sarkadi Zoltan, acuzat că a „maghiarizat” Filarmonica.

Todor se va pensiona la finalul acestei stagiuni, astfel că pentru pregătirea celei următoare se caută un manager nou. Viitorul şef trebuie să aibă studii superioare în domeniul de activitate al instituţiei, o experienţă managerială de minim 5 ani şi o vechime de minim 10 ani în specialitate, deci „cercul suspecţilor” e destul de restrâns.

Noului manager i se va cere să mărească numărul de auditori, plătitori şi neplătitori, la 22.000 în 2018, 24.000 în 2019 ş.a.m.d., să eficientizeze instituţia prin atragerea de venituri proprii şi să asigure participarea artiştilor la turnee şi festivaluri. Chiar că rămâne de văzut…


*
*