Salvaţi de clopoţel: Universitatea din Oradea nu le-a putut imputa unor angajaţi salarii de 70.000 euro încasate fără drept

BIHOREANUL dezvăluia astă-toamnă că Universitatea din Oradea a fost nevoită să-şi dea în judecată 15 angajaţi, inclusiv pe prorectorul Marcel Roşca, după ce un audit comandat de Comisia Europeană a concluzionat că aceştia au încasat fără drept salarii în mai multe proiecte de cercetare finanţate cu bani europeni.

Cum Europa şi-a cerut banii, suma ridicându-se la 70.000 euro, pentru a-şi recupera paguba rectorul Constantin Bungău n-a avut de ales decât să deschidă un proces la Tribunalul Bihor, în caz contrar riscând ca banii să-i fie imputaţi lui personal, ca ordonator de credit, de către Curtea de Conturi.

Procesul s-a încheiat, în sfârşit, săptămâna trecută, când judecătorii au constatat că faptele s-au prescris, aşa că nici unul dintre cei 15 angajaţi nu mai poate fi tras la răspundere. Altfel spus, e rentabil să iei bani pe nedrept, totul e să fii prins prea târziu.


*
*