Retrospectiva săptămânii: Senatorul de Sorbonica luptă împotriva discriminării. Doar că selectiv…

Luni

Vio către Ghiusi: „Nu v-am văzut la sărbătorile dedicate zilei orașului”. „Avem și noi limitele noastre fizice. Nu poți să participi la evenimente și la 15 Martie, și la 20 August, ca apoi să mergi și la depuneri de coroane de Ziua Orașului sau de 1 Decembrie”.

Marți

Senatorul de Sorbonica luptă contra discriminării: „E inadmisibil ca studenții care învață în străinătate să nu beneficieze de asigurare de sănătate. E discriminare pe față!”. „Excelentă observație, mai există și alte tipuri de discriminări?”. „Da, nu se poate ca odraslele senatorilor și deputaților să nu fie repartizate la cele mai bune colegii naționale, chiar dacă prin asta se încalcă toate legile, inclusiv a bunului-simț”.

Miercuri

Primăria a decis că nu mai poți planta copaci în oraș după bunul plac. Șefa de la Spații Verzi: „Dacă ar fi după orădenii noștri, singurul pom care merită plantat este prunul”. „Și ce-i de făcut?”. „Am reușit să-i conving să planteze cireși japonezi, numai după ce le-am explicat că și din fructele acestuia se poate face trăscău”.

Joi

Nae polițistul a dat verdictul în cazul bombardării podului din Crimeea: „Eu nu trebuie să merg până acolo ca să știu ce s-a întâmplat cu podul Terci”. „A fost mâna ucrainenilor?”. „A fost pe dracu’! S-a aprins vodca în șofer, că la ei conducătorii auto pot avea o alcoolemie de 5 la mie, spre deosebire de pasageri, care pot fi și în comă”.

Vineri

O veste bună pentru tineri: pot circula în Occident gratuit, ceea ce probabil va salva CFR-ul de la faliment. Un directoraș a calculat: „La cum arată lucrurile, 3 milioane de tineri abia așteaptă să plece din țară. Cum nici unul nu mai vrea să vină înapoi, noi primim toți banii de la UE, dar nu prestăm decât jumătate din serviciu”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre dimensiunile RMN-urilor din oraș: „Maică, la ce regim alimentar avem noi, pensionarii, cred că s-ar putea face economii la ele. În plus, e ca la lifturi: suntem așa de slăbiți că nu pornește scula decât dacă ne urcăm doi în ascensor”.

Duminică

Clasa politică și-a semnat condamnarea la moarte. Nu se mai admit penali în Parlament.


*
*