Retrospectiva săptămânii: Șeful de la Aquapark îl aduce pe Brenciu ca să facă valuri

Luni

Vio către Ghiusi: „Râdeați de noi că pupăm toate moaștele, dar văd că și voi faceți pelerinaje de același fel”. „La noi e altceva. O dată, că le facem foarte rar, apoi că nimeni nu a pupat racla cu craniul lui Ladislau”. „La ce bodyguarzi erau în jurul raclei, cred și eu că nimeni n-a avut curajul să pupe minunea. Cel mult să trimită bezele”.

Marți

Directorul Muzeului, despre viitoarele evenimente: „Bine că deschidem muzeul, chiar dacă provizoriu și temporar”. „Măcar așa o să înceapă lumea să-și aducă aminte de voi”. „Oamenii nu au uitat de muzeu. Problema delicată este că-l deschidem în Noaptea muzeelor. Lumea este sensibilă și nu aș vrea să spună că-l deschidem noaptea, ca hoții”.

Miercuri

Cu șeful de la Aquapark: „Văd că vă merge bine afacerea”. „Doar salonul de masaj thailandez nu e pornit, din lipsă de personal, dar am decis să aducem în loc niște moldovence”. „Dacă ar fi valuri, ar fi ca la mare…”. „Am rezolvat și asta, îl aducem pe Brenciu să facă valuri”.

Joi

Minune mare! Primăria a acordat 300.000 lei ONG-urilor, chestie pe care nu pot să o explic decât printr-o avansată stare de ebrietate a edililor. Un șefuț mi-a explicat: „E drept că în trecut am tăiat de la țeavă fel de fel de ONG-uri parazite. În schimb, am dat bani la Festivalul de Teatru Scurt, care din lipsa fondurilor devenise extrem de scurt”.

Vineri

La Euroviziune am luat locul șapte, fără să ne prindă nimeni. Consăteanca noastră a povestit: „I-au dat portughezului marele premiu pentru că omul a avut o poveste. Cică de banii din premiu o să se opereze de inimă. De-aia n-au venit rușii, că n-au poveste. Ei banii de premiu i-ar fi băut până s-ar fi făcut de poveste”.

Sâmbătă

În sfârșit, o veste bună de la Sorbonica. Doi profesori au fost premiați. Rectorul Barney a mărturisit: „Când am văzut plicul, n-am avut curajul să-l deschid, de teamă că e vorba de  o citație. De aceea am întârziat să-i anunț pe merituoșii câștigători”.

Duminică

Turul ciclist al județului nu se face pe pista de biciclete. Atunci de ce le-am mai făcut?


*
*