Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Un şef de la Udemereu povestește cum e cu mutarea instituțiilor de la Cluj

Luni

Vio către Ghiusi: „Mă, dar văd că actorul vostru ratat din Parlament se bagă tare pe modificările legilor justiției în folosul infractorilor!”. „Ce actor, mă? Că la fața lui de cultivator de cartofi nu-i poți da decât rol de husar 15 sau secui 6”. „Nu cred că se ocupă cu cartofi, că nu-i foarte gras”. „La noi cartofii se cultivă pentru pălincă, nu pentru piure”.

Marți 

Fostul ministru de la Sănătate reliefează, în sfârșit, un gest normal din partea politicienilor: „Am decis să mutăm administrarea contribuabililor mijlocii de la Cluj înapoi în orașul nostru”. „Dar ce v-a mâncat când ați făcut mutările astea, care numai cheltuieli presupun?”. „Trebuie să ne băgăm și noi în seamă pentru salariile nesimţite, să nu zică lumea că nu facem nimic!”.

Miercuri

Un deputat de la putere, supărat pe cei de la USR: „Nu se mai poate face politică în halul ăsta. Un deputat de la opoziţie ne-a făcut hoți, ba și cu haștag, da’ asta nu știu ce înseamnă, cred că-i cuvânt unguresc”. „Dar ce, nu sunteți hoți?”. „Doar unii. Ceilalți suntem numai prostănaci și, foarte puțini, extrem de puțini, imbecili”.

Joi

Puradel, supărat iarăşi pentru discriminare. „Ce vă mai place să umpleți ziarele cu pirandele noastre care înghesuie conservele pe sub fuste!”. „Păi, ce fac ele nu-i  furt?”. „Poate au vrut numai să simtă senzații tari în părțile moi. Noi furăm o conservă de 3 lei și ajungem la pârnaie, hoţii din Teleorman fură milioane de euro și ajung în Parlament”.

Vineri

Nae polițistul: „Alarmă falsă! Am plecat cu o roabă de cătușe la Casa de Pensii. Am crezut că iar s-a făcut ceva flagrant și, dacă e să-i aresteze pe toți, DNA nu are destule cătușe”. „Dar ce s-a întâmplat?”. „De fapt, a fost o grevă spontană. Funcţionarii sunt nemulțumiți de salariile mici. Şi au dreptate, că-n țara asta, dacă nu furi, nu mai poți supraviețui”.

Sâmbătă

Cu purtătorul de vorbe de la Județ: „Ce-i cu mizeria asta a liberalilor, care vor transparență totală la cheltuieli?”. „Nicio minune nu ține mai mult de trei zile. Oricum, nu ne facem probleme: dacă nu se va mai putea fura, asta e! Deși eu cred că, la cum merg lucrurile în țara asta, în scurt timp nu va mai fi nimic de ciordit”.

Duminică

În loc să tăiem porcul, măcelărim legile justiției. Popor credincios…


*
*