Sorbonei ţopăitori: Universitatea din Oradea și-a făcut… ansamblu de dansuri populare

La Universitatea din Oradea, profesorii şi studenţii uită de probleme… bătându-se pe picioare.

La propunerea unui dansator profesionist, Mihai Jurcă, Universitatea şi-a înfiinţat săptămâna trecută propriul ansamblu de dansuri populare, botezat „Datini din Bihor”, chiar dacă nici Facultatea de Litere, nici cea de Arte nu au un departament de etnografie şi folclor.

Coordonat de Jurcă şi de prorectoriţa Ligia Burtă (foto), ansamblul are deocamdată o singură grupă de dansatori, formată atât din cadre didactice, cât şi din studenţi de la diverse facultăţi. Ambiţia întemeietorilor este, însă, ca pe viitor ansamblul universitar să aibă mai multe grupe de dansatori şi să fie celebru măcar în Bihor, dacă nu cumva în toată ţara şi chiar peste hotare.

Înfiinţat printr-o hotărâre a Senatului universitar adoptată lunea trecută, ansamblul a avut deja un prim recital, cu ocazia unui eveniment caritabil organizat joi de o asociaţie studenţească. Bihorel se întreabă dacă, transformându-se în dănţăuşi, universitarii vor să devină mai populari sau, de fapt, şi-au dat seama că trebuie să se reorienteze în cariere?


*
*