Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Șeful de la cimitire le-a mai dat morților o șansă

Luni

Vio către Ghiusi: „Mai nou, ca să poți demola o budă în centru trebuie să ai acceptul a cinci organisme birocratice de băgat bețe în roate”. „Până nu declarăm tot orașul sit UNESCO, nu ne lăsăm. Dacă vin ai noștri, să găsească orașul la fel cum l-au lăsat”.

Marți

Birtăul le-a pus gând rău șoferilor care circulă prin spațiile pietonale: „Le trag o amendă de 2.500 de lei, să le treacă cheful de plimbare pe Corso”. „Păi, la bolizii lor, cred că nici nu le pasă”. „Nu fi sigur, mulți au mașini de sute de mii de euro, dar bagă benzină de 50 de lei, cât pot fura din pensia bunicii”.

Miercuri 

Șeful de la cimitire, despre coroane: „Le-am mai dat morților o șansă. Mai au trei luni să vină la propria înmormântare cu coroane ecologice”. „Și dacă nu vin?”. „O să-i pun să colecteze ei selectiv jerbele. Oricum, n-ai văzut că după noua lege a pensiilor te îngroapă la locul de muncă și te pune să faci curățenie în jurul copârșeului?”.

Joi

Șeful de la Coaliția Rogeriusz, un car de nervi: „Dacă nu ne-a putut băga pe gât să întreținem spațiile verzi, Primăria invocă acum Legea protecției mediului”. „Păi, o mai dați o dată în judecată”. „Degeaba. Ai să vezi că pentru tuns iarba o să apeleze și la Legea siguranței naționale”.

Vineri

Un politician din tânăra gardă se lăuda cum au reușit să schimbe avocata poporului: „L-am înlocuit pe fostul avocat, ex-lider sindical și premier, cu o femeie mult mai frumoasă, iar acum vrem altceva”. „Ca să vă păstrați în același ideal estetic, ar trebui să numiți în loc pe cineva izbit de tren”.

Sâmbătă

Un primar de la țară, supărat că cineva i-a spart seiful din Primărie: „N-au furat bani, ci numai acte”. „Nu te plânge. Ți-au luat acte, dar în compensare precis ți-au lăsat ceva microfoane și camere video”.

Duminică

A început Maratonul vaccinării sportivilor. Să-l văd eu pe asistentul care face vaccin după ce a fugit 42 de kilometri.


*
*