Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Șeful de la APIA, primul din partid care iese din post în pensie, nu cu duba

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut? Am reușit să facem cei 5 kilometri de autostradă înainte de a face voi 30 de kilometri”. „Un om din Tecuci avea un motor, dar nu i-a folosit la nimic. Așa și cu autostrada, nu vă folosește la nimic. Până facem noi vama, vor mai trece câteva luni”.

Marți

Șeful de la APIA a ieșit la pensie. „Sunt primul din partidul meu care iese la pensie din acest post, de unde de obicei se iese cu duba, direcția Rahova”. „Ai avut satisfacții în munca depusă?”. „Sincer, da. În mandatul meu am reușit practic să dublez suprafața județului, dacă ne luăm după subvențiile primite la hectar de la UE”.

Miercuri

Ministrul Sănătății pe județ a explicat cum vine cu reabilitarea termică a spitalelor: „Practic, vom renova complet spitalele”. „Reabilitarea termică e făcută ca să nu mai consumați energie pentru încălzirea clădirilor?”. „Prin dublarea pereților putem folosi inclusiv căldura celor bolnavi de febră la încălzirea saloanelor”.

Joi

Suedezul, despre cum a scos firmele din insolvență: „Băncile mi-au cerut insolvența, eu am cerut același lucru Statului Român, iar acum ne-am compensat”. „Înseamnă că ai colaborat bine cu instituțiile”. „Nu chiar. Dacă mai amânau să ne plătească datoriile, în trei ani noi am fi putut împrumuta Uniunea Europeană cu miliarde de euro”.

Vineri

Nae polițistul, despre incendiul de la Piață: „Vom avea mari probleme să găsim vinovatul”. „De ce?”. „Probabil a fost vorba de un scurtcircuit. Îți dai seama că, la dimensiunile uriașe ale pieței, e foarte greu să găsești acest circuit, mai ales dacă e scurt”.

Sâmbătă

Șeful Aeroportului, povestind despre Ziua Aviației: „Orașul a fost survolat de avioane militare, la joasă altitudine”. „De ce?”. „Păi, de când nu s-a mai zburat de pe aeroportul nostru, sunt tineri care nu știu cum arată un avion”.

Duminică

Singurul lucru de urmărit în Liga de fotbal nu este evoluția jucătorilor, ci a Covid-ului.


*
*