Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Dispută între Bolovan și Junele de la PSD

Luni

Vio către Ghiusi. „Am văzut că și pe vremea lui Ceaușescu vă ocupați cu iredentisme. Ați scos o revistă de cultură în anii ’80, dar numai de drepturile voastre vorbeați, de parcă noi, românii, nici n-am fi existat”.  „De ce n-ați scos și voi una, dacă tot vă dați așa de viteji?”. „Păi, cu ce să batem la mașină? Voi aveați mașini din Ungaria. La noi era așa sărăcie că până și milițienii băteau manual, nu la mașină”.

Marți

Bolovan, pachet de nervi din cauza junelui pesedist. „Măi mucea, tu ceri reduceri de impozite când șeful tău de la București ne-a băgat mâna în buzunar și ne-a ușurat de 14 milioane de euroi?”. Nici fostul lipitor de afișe nu s-a lăsat. „Să văd cum te descurci fără bani, că cu bani orice bou poate să facă investiții”.

Miercuri

Panică la asociațiile de proprietari. Șeful asociației Ținca Pana se lamenta: „M-au rugat șefii mei de la Județ să fac circ împotriva Bolovanului. Păi, cum să informatizezi toate plățile de la asociație?!”. „Aşa de proști sunteți că nu puteți învăța să lucrați cu calculatorul?”. „Ba suntem foarte deștepți. Că dacă lucrăm cu calculatorul toți locatarii pot să vadă cum furăm, cea ce nu e bine pentru noi”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, derutată. „Am văzut proiectul de amenajare a malului apei. Frumos, nimic de zis, dar parcă prea multe betoane”. „Maică, acolo e vorba de un dig. Din ce ai vrea să fie făcut, din frișcă?”. „Păi, măcar să puneți și niște flori franțuzești, din ălea fleur de mal. Sau măcar niște flori de mină, să fie mulțumiți și ecologiștii”.

Vineri

Nae polițistul, mulțumit. „O să le dăm o lovitură de grație hoților de biciclete. S-a înființat primul hotel de biciclete”. „Și unde dai tu lovitura?”. „Păi, tu crezi că bandiții nu vor veni să fure? Iar noi, decât să fugim după ei prin tot orașul, că şi aşa suntem puțini, îi așteptăm să pice în plasă”.

Sâmbătă

S-a inaugurat statuia marelui fruntaș liberal. Bossul de la București a fost prezent la dezvelire. „Așa emoționat n-am fost de când s-a dezvelit bustul Elenei Udrea, că i-au făcut conțăranii o statuie în sat”. „Cum vi se pare lucrarea?”. „Eu aș fi făcut-o sub formă de sfredel, ca să se poată răsuci mai ușor în mormânt când vede ce urmași are”.

Duminică

A apărut lista cu drumurile care vor fi închise în această iarnă. Dacă va ninge abundent, lista sigur rămâne deschisă, spre deosebire de drumuri.


*
*