Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: De ce sunt taxele mari la Sorbonica? Pentru că domnia şi prostia se plătesc!

Luni

Vio către Ghiusi: ”De azi înainte, când mă duc în străinătate o să zic că-s ungur, că altfel lumea râde de mine cu așa premieră”. ”Și mie mi se pare că cucoana pute de prostie. A stat 9 ani la Bruxelles și n-a  învățat engleza”. ”Asta-i nimic. A stat 40 de ani în România și nu ştie românește”.

Marți 

Fostul premier tehnocrat: ”Am venit aici pentru că sunt oameni harnici, dinamici, care respectă proprietatea privată. Vă propun schimbarea”. ”Adică?”. ”Înseamnă că voi face un alt fel de politică. Până acum singura politică ce ne dădea satisfacție era politica demografică”.

Miercuri

Puradel mi-a explicat cum i-a venit ideea cu mișcarea în cultură. ”Neamul meu umbla prin lume cu șatra. În felul ăsta toată lumea putea să se bucure de talentele noastre de muzicanți”. ”Acesta era singurul motiv?”. ”Nu puteam sta mult în același loc, că lumea se prindea cine le fură găinile”.

Joi

Nae polițistul: ”Am prins un traficant de țigări și i-am confiscat și mașina cu care căra marfa”. ”Mare lucru, așa e legea, se confiscă mijlocul de transport”. ”Păi, să te văd cum confiști tu picioarele unui traficant care cară marfa pe spinare”.

Vineri

Fostul medic de la Pensii, care a intrat în Cartea Recordurilor pentru 50 de șpăgi pe oră, apare într-un clip educativ. ”Cum e la bulău?”. ”Minunat, am convenit cu colegii să-mi dea zilnic șpagă, iar seara le dau banii înapoi”. ”Şi de ce circul acesta?”. ”Păi, dacă nu iau ceva mită în fiecare zi, cât de puţin, intru în sevraj”.

Sâmbătă

Rectorul Barney despre logica creșterii taxelor de școlarizare: ”Suntem în budă cu banii pentru salarii”. ”Și de ce nu-i dați afară pe cei mai slabi dintre voi?”. ”E imposibil să facem un clasament, că unu-i mai prost ca altul. Apoi studenții n-au decât să plătească, că domnia și prostia se plătesc. Noi intrăm la ambele categorii”.

Duminică

La noi, sloganul județean la modă este Muian PSD!


*
*