Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: De ce e nemulţumit Odeonul cu privire la recensământ

Luni

Vio către Ghiusi: „Mi-a plăcut retragerea cu torțe de Ziua Maghiarilor, numai că speram să vă retrageți până la Debrețin”. „Nu aveam cum, că am rămas fără cai. Apropo, voi nu aveți nicio vină că ne-au dispărut cabalinele?”.

Marți 

A început recensământul. E prima dată când se poate face și auto-recenzarea, exclusiv online. Odeonul mi-a explicat: „Nu sunt de modă veche, dar nu vreau auto-recenzare”. „Și care ar fi cea mai bună metodă?”. „După mine, aș face auto-recenzarea, dar pe hârtie și, dacă se poate, eu personal să primesc vreo 3 milioane de formulare”.

Miercuri

Nae polițistul a distrus o parte din mafia transporturilor. „Niște șmecheri exploatau șoferii de TIR, îi țineau în condiții improprii”. „Abia aștept să distrugeți și mafia polițiștilor de frontieră care țin șoferii de TIR în vamă zeci de ore, tot în condiții improprii”.

Joi

A fost festivalul D’ale porcului. Organizatorul mi-a zis: „Bucuria e dublă. O dată pentru că am reușit să revenim la normal după pandemie. Și apoi pentru că gestul nostru e și unul politic, că festivalul D’ale porcului se referă și la Vladimir Putin”.

Vineri

Șeful de la baschet: „Am râs noi de desculții din Constanța, dar acum a venit rândul nostru să fim încălțați de campioana Danemarcei. Mi-a zis antrenorul lor că sportivii noștri n-ar putea juca în campionat la ei, pentru că se iese la pensie la 65 de ani”.

Sâmbătă

Birtașul a organizat trimiterea de ajutoare către orașul ucrainean cu care vrem să ne înfrățim. „Eu zic să strângem repede ajutoarele, pentru că, la cum bombardează rușii, s-ar putea ca într-un an să nu mai avem cu cine face înfrățirea”.

Duminică

Studenții ucraineni ar vrea să facă Medicina la noi. Un profesor a comentat: „Sper să țină cont de faptul că noi nu avem ce face cu grivnele lor, așa că să facă bine să vină la examen cu euroi”.


*
*