Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Bolovan dotează activul de partid cu lămâi înaintea votului de la Congres

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că nu vă lăsați și iar veniți cu carele alegorice pe care le-ați făcut la Debrețin”. „Ideea nu e rea, ba mai mult, e chiar rentabilă. Dacă le aducem și aici, reușim să le decontăm de două ori, că are partidul nevoie de bani”.

Marți 

Cu Bolovan, despre mișcările de trupe în sânul cam lăsat al partidului. „Este adevărat că ați mers la supermarket să cumpărați 20 de kilograme de lămâi? Așa de mult vă place limonada?”. „Nu neapărat, dar pregătesc activul de partid pentru votul de la Congres. Votăm cu lămâie”.

Miercuri

Șeful de la CET explică: „Fiindcă ardem gazul în centrală, trebuie să plătim milioane de lei pentru certificatele verzi, iar prin Asia ăia afumă tot oxigenul și nu le zice nimeni nimic”. „Dacă rămâneam cu CET-ul pe cărbune, cât plăteam pe certificate verzi?”. „De zece ori mai mult, dar ne și împușcau”.

Joi

S-a ales firma care va construi un terminal cargo la aeroport. Păsztorul era vizibil supărat: „Deja nu mai depinde de mine controlul spațiului aerian județean. Dar, în calitatea mea de șef la Ape, jur că nu voi lăsa ca județul să-și facă baze de submarine sau flotă de suprafață”.

Vineri

Comitetul pentru situații de urgență a prezentat statisticile cu privire la Covid 19. „În ciuda declarațiilor, nu ne îngrijorează noua tulpină Delta. Cred că e mult mai periculoasă tulpina Mamaia, după numele stațiunii unde se produce infectarea”.

Sâmbătă

A intrat în pită noua linie de tramvai. S-a strâns lume ca la urs să vadă cum merge dihania  fabricată la Arad pe malul Peței. Birtăul a declarat: „În sfârșit, reușim să conectăm orașul cu cea mai importantă și frecventată zonă a municipiului”. „Universitatea?”. „Nu! Piața de vechituri”.

Duminică

Cică au venit șacalii în județ. Fals, noi n-am dus niciodată lipsă de șacali.


*
*