Fragmente din discursul lui Ilie Bolojan la congresul PNL din 25 septembrie 2021

… Domnule Cîțu, nici nu vi s-a uscat cerneala pe carnetul de partid, și deja vă vreți președinte! Dacă pedeapsa pentru conducere sub influența alcoolului în SUA ar fi fost de 25 de ani de închisoare, Partidul Național Liberal ar fi avut azi o soartă mai bună.

 … felicit prezența la Finanțe a fostului PSD-ist Dan Vîlceanu, care provine dintr-o zonă eminamente liberală, cum e județul Gorj, și îi doresc noi succese în afaceri mamei domniei sale în contractele pe care le va derula cu Statul Român.

… apreciez că în cărți pentru postul de vicepreședinte este și actualul ministru de Interne, domnul Lucian Bode, pentru că de multă vreme n-am avut pe nimeni din județul Sălaj care să se facă de râs la nivel național.

… Noua stea a liberalismului este din nou madam Alina Gorghiu, care a prăbușit partidul în 2016. E clar că sasul, care e sponsorul ei afectiv, nu are idei multe, dar măcar sunt fixe.

… Domnule Boc, în administrație nu trebuie să faci ceea ce dă bine, ci ceea ce trebuie. Faceți, domnule, șosea de centură, nu metrou, că murim în trafic la Cluj!

… faptul că în echipa câștigătoare e și domnul Gheorghe Flutur îmi aduce aminte de o constatare a unui colaborator: „Dacă jumătate dintre membrii Guvernului și ai Parlamentului ar fi arestați, eroarea judiciară ar fi că nu e băgată la beci și cealaltă jumătate”.

… dacă tot au ajuns la putere PD-iștii, propun să-i băgăm în partid și pe Traian Băsescu cu Elena Udrea cu tot.

… Domnule Orban, vă rog să nu mai bateți monedă cu accidentul lui Cîțu, că nu e bine să vorbești de funie în casa spânzuratului.

… Cer partidului să-i deconteze lui Rareș Bogdan toată cantitatea de apă cu sare consumată de el, pentru că omul acesta face gargară de când a intrat în PNL.

… Salut reacția rapidă a președintelui Iohannis de a convoca CSAT-ul pentru extragerea românilor din Afganistan la trei luni de la intrarea talibanilor în Kabul.

… remarc prezența organizației PNL sector 1 București care a rezolvat exemplar criza gunoaielor. În sensul că a conlucrat cu gunoaiele PSD sector 1 București.

… La cum arată viitoarea conducere a PNL, propun demararea consultărilor în vederea fuziunii cu PSD și AUR.

… organizația liberalilor din Bihor are libertatea să voteze între tusea Orban și junghiul Cîțu.


*
*