Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Beni Hill asfaltatorul, mândru că a făcut de 5.000 de ori mai multă autostradă decât Moldova

Luni

Vio către Ghiusi. „Am înțeles că premierul vostru doarme cu harta Ungariei Mari sub pijama”. „E o exagerare. Adevărul este că și la noi, ca la voi, există tradiții. Se spune că, dacă dormi cu harta asta sub cap, poți afla a doua zi când se vor lipi mult doritele provincii de patria mumă”.

Marți

Păstorul, foarte nemulțumit, și pe bună dreptate. „De când conduc județul, am tot mers la pescuit, la vânătoare, la scufundare… La serviciu, clientela de partid a trăit într-un permanent concediu, că nu degeaba ni se spune stațiune balneară…”. „Și pentru asta ai fost bălăcărit!”. „Exact. Și acum tot Bolovan e cel lăudat că a transformat orașul în stațiune turistică”.

Miercuri

Beni Hill asfaltatorul, mândru nevoie-mare. „Am terminat ciotul de autostradă de 5 kilometri. Am arătat tuturor că și în județul nostru putem avea autostrăzi”. „Dar nu e cam puțin, totuși?”. „Păi, avem de 5.000 de ori mai mulți kilometri de autostradă decât toată Moldova, că ei au doar un metru”.

Joi

Puradel, în extaz. „Frații noștri din Curtea Constituțională au dat o decizie dreaptă. Au anulat toate amenzile date de poteră, în special neamului meu, pentru că mai ales ai noștri au ieșit din case”. „Dar știi cum vor motiva judecătorii decizia?”. „Normal. Păi, cum să fie legal să ții în casă un popor nomad?”.

Vineri

Nae polițistul, un pic mai încrezător. „Frate, e jale la Vad cu colonia băgată în carantină, așa că am cerut ajutorul armatei”. „Și ce fac soldații? Patrulează?”. „Oho! Și-ncă cum! Patrulează tot timpul, că dacă opresc mașinile, în 30 de secunde li se fură roțile”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre viitoarele măriri de pensii: „Mi-a zis mie cineva, nu spun cine, mai exact poștașul, că o să ni se mărească punctul de pensie, din toamnă, cu 40%”. „Asta e o veste bună”. „Pe jumătate. Că tot de atunci vom fi trei bătrâni la două pensii”.

Duminică

Dacă tot vom avea un Place de la Concorde în oraș, eu zic să aducem și un obelisc și două fântâni în zonă.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale