Retrospectiva săptămânii: La Tărcaia, Şcoala Altfel s-a transformat în Şcoala Deloc

Elevii au făcut un altfel de şcoală. Adică, în loc să piardă vremea la clasă, au preferat să piardă timpul prin urbe. Cei din Tărcaia au fost mai radicali. Au decis desfiinţarea şcolilor din comună…

Luni

S-a făcut dreptate la Centrul pentru Conservarea Tradiţiilor: fostul client politic a fost înlocuit cu noul client politic. Să vezi acum tradiţii şi conserve! „Ce te recomandă pentru postul ăsta?”, l-am întrebat pe noul director. „Nu ce, ci cine: şeful meu pe linie de partid!”. „Sper că te descurci”. „Toată viaţa m-am descurcat, că-mi merge gura. Oricum, am cerut deja o mărire de salar. Că pentru 50 de milioane eu nu conduc 5 bugetari”.

Marţi

Vio către Ghusi: „Ai văzut că vin austriecii să ne mai sugă din bogăţii?”. „Io nu mă las, că nu-s din ăla”. „Stai liniştit, e vorba de bogăţiile subsolului!”. „Adică de la morţi! Bată-i să-i bată de perverşi!”. „Vin să mai scoată petrol până nu mai rămâne nicio picătură”. „Şi după ce se gată?”. „Dup-aia merg să extragă de la ei din ţară”.

Miercuri

O grămadă de lume la Bijniţ-dei. Nae Poliţistul, printre participanţi. „M-am dus să mănânc chiftele moca, dar mi-au cerut bani şi pentru aerul respirat”. „Dar măcar te-ai ales cu ceva?”. „M-am ales cu o grămadă de cărţi de vizită”. „Şi ce-o să faci cu ele?”. „Cum ce să fac? Dacă-s cărţi de vizită, o să fac nişte vizite!”.

Joi

Muntele Bihorului, gata de bătaie: „Adevărul e că niciodată nu mi-a fost aşa de frică ca acum”. „Nu pot să cred! Da’ câţi metri are animalul ăla de adversar şi câte kile?”. „Mie nu de bătaie mi-e frică, ci să nu fugă înainte de începerea luptei, că iar va trebui să merg pe la grădina zoologică să-mi fac rost de adversar pe măsură”.

Vineri

Echipa de bascheţi a fost detronată de pe primul loc în ultima etapă. Cu maşina telescopică de la RENEL am luat câteva impresii pivotului. „E drept că am ajuns pe locul doi, dar a fost doar tactică”. „Da’ cum, cei de pe primul loc urmează să fie împuşcaţi?”. „Nu, dar mai bine stăm la cutie, că marea bătălie nu s-a încheiat. Oricum, aşa rezultat nu a mai avut echipa de pe vreme lui Menumorut”.

Sâmbătă

Elevii au făcut un altfel de şcoală. Adică, în loc să piardă vremea la clasă, au preferat să piardă timpul prin urbe. Cei din Tărcaia au fost mai radicali. Au decis desfiinţarea şcolilor din comună. Un consilier a explicat: „La ce le trăbă şcoală, că tăt proşti rămân!? Ie coată la mine, n-am şcoală şi tăt am ajuns consilier local”.

Duminică

S-au scumpit ţigările şi berea. Conform legii compensaţiei, ar trebui să se ieftinească muierile.


*
*