Retrospectiva săptămânii: Ianoș explică cum e cu primarul care cerșeşte

Luni

Vio către Ghiusi: „Ați înnebunit cu Văduva Neagră? Lăsați postul de la Protecția Copilului tot pe mâna românilor?”. „Trebuia să-i dăm un mic ciolănel și celei de-a cincea roţi la căruță de la Judeţ, blândului Traian. Apoi vrem să arătăm că mai sunt destule locuri unde se poate fura la greu, nu ne cramponăm doar de Direcția asta”.

Marți

Ianoș în Băi, la deschiderea noului an școlar. Noroc că nu l-au întrebat elevii dacă au voie să copieze! „Ăsta da primar, fraților! Omul știe să ceară, deci e un adevărat pesedist, adică obișnuit să stea cu mâna întinsă”. „Păi și dacă nu cerșea, nu putea repara școlile?”. „Oricum îi făceam rost de bani, și dacă dădeam de la mine, numai să arăt lumii că comuna se poate dezvolta și fără unirea cu Oradea”.

Miercuri

Dușmanii Bolovanului au avut dreptate. Acesta se ocupă numai cu activități subterane. „Într-adevăr, suntem la etapa în care vrem să îngropăm traficul în subteran. Îi obișnuim de pe acum pe locuitori cu metroul”. „Dar asta înseamnă iarăşi deranj în trafic, praf şi șantiere”. „O să plângeți voi după zgomotul excavatoarelor când vor ajunge comuniștii la putere și veți sta la coadă la Primărie pentru ulei și mălai”.

Joi

De vorbă cu sculptorul care a făcut ansamblul de la Podul Centenarului: „Ce dracu’ ai vrut să ne transmiți cu țăranii ăia prinși în horă, în sensul giratoriu?”. „Băi, dacă habar nu ai de artă, nu te băga! E vorba de țărani din toate zonele țării. O să vezi că atât de mult o să le placă șoferilor, că se vor învârti de 15 ori în giraţie, numai să-i admire”.

Vineri

Vicele, necăjit: „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Am făcut terenuri de sport și tot noi picăm pe locul doi, că am pus Salca sub lacăt”. „Dar nu puteați amâna deschiderea până veți angaja polițiști locali să păzească zona?”. „Mai greu cu angajările. La noi filozofia e că mai bine economisim banii de salarii, iar din aceste economii, la care mai adăugăm niște milioane, reparăm stricăciunile”.

Sâmbătă

Juji, nervoasă pe antreprenorii autohtoni: „Auzi, mă, ce nesimțire pe oamenii de afaceri! Cică aduc mână de lucru străină pentru că aici nu mai este forță de muncă”. „Și nu e așa?”. „Dar mâna mea ce are, nu-i bună? Nu-i potrivită pentru lucru, fie el și manual? Plus că a și început să-mi tremure de nervi, în fața acestei discriminări grosolane”.

Duminică

După dezastrul de la Episcopie se pune întrebarea dacă marile clădiri au asigurare împotriva incendiilor. Pun pariu că nici sediul Pompierilor nu e asigurat.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Pia de Oradea | 10 septembrie 2018 10:46

    Problema asigurării clădirilor, în special a celor de patrimoniu, nu este de luat în glumă. Actuala asigurare obligatorie (câți o plătesc ?) parcă se referă la inundații și cutremure, calamități de care Oradea nu -i direct amenințată.