Retrospectiva săptămânii: Fostul ministru al Sănătăţii se bagă în gunoaie

Fostul ministru al Sănătăţii vrea o nouă formulă de tarifare a gunoiului colectat. „Fiecare să plătească cât gunoi produce. Dar, din păcate, nici Guvernul şi nici Parlamentul nu sunt de acord”.

Luni

Vio către Ghiusi. „În sfârşit am ajuns oraş turistic”. „După ce te-ai prins?”. „Am citit un raport al Poliţiei care spune că oraşul e plin de camere”. „Alea-s camere de luat vederi sau de bicicletă, nu camere de cazare!”. „Şi asta înseamnă că nu mai putem sparge un coş de gunoi, nu mai putem distruge o bancă?”. „Ghinion. Poliţaii sunt cu ochii pe noi. Iar, după identificare, şi cu bocancii”.

Marţi

S-a deschis bursa locurilor de muncă pentru puşcăriaşi. Şeful închisorii a expus oferta. „Cei mai mulţi vor să se specializeze în domeniul lăcătuşeriei. Mulţi au şi îndemânare, şi experienţă în domeniu”. „Dar în sectorul informatic sunt cereri?”. „Din păcate, pe partea de soft, adică clonări de carduri, cererea e mică. Dar pe hard avem doritori, din rândul celor care scot bancomatele cu ranga din perete”.

Miercuri

Fostul ministru al Sănătăţii vrea o nouă formulă de tarifare a gunoiului colectat. „Fiecare să plătească cât gunoi produce. Dar, din păcate, nici Guvernul şi nici Parlamentul nu sunt de acord”. „Care să fie motivul?”. „Ăştia când aud de gunoaie au impresia că e vorba de ei şi devin foarte reticenţi”.

Joi

S-a terminat cu pusul mozaicului sub Pasaj. De vorbă cu un şantierist. „Eşti specialist în turnat mozaic?”. „Eu sut specialist numai în turnat, cel cu mozaicul nu a venit azi la serviciu”. „Şi atunci de ce v-aţi băgat la aşa lucrare complicată?”. „Pentru că noi iubim mozaicul. Pentru noi mozaicul este un cult. N-ai auzit de cultul mozaic?”.

Vineri

O cucoană care doarme pe maidanezi la adăpostul „Patru lăbuţe” era revoltată. „Încă un act samavolnic împotriva bietelor lighioane de la Zoo!”. „Aoleu, dar abia ce s-a deschis şi deja sunt bube?!”. „Am să cer intervenţia inspectorilor de muncă. Au prelungit cu o oră programul Grădinii Zoologice, aşa că bietele animale trebuie să facă ore suplimentare. Mă întreb dacă aceste ore sunt plătite dublu”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara: „Auzi, maică, cică noi ardelenii suntem cei mai obezi români. Întotdeauna am spus eu că nu mâncăm sănătos”. „Nu vă agitaţi. Noi suntem obezi pentru că încă mâncăm, că-n restul ţării lumea n-are mâncare, ci mâncărimi”.

Duminică

S-a decis să se facă un referendum care să spună dacă românii mai vor să se facă referendumuri.


*
*