Retrospectiva săptămânii: După ce a stat în doliu trei luni, Odeonului i-a mai revenit culoarea în obraji

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut că la Ministerul Dezvoltării Odeonul și-a plantat omul în cabinetul lui Cechescu? Nimic nu mișcă fără husarul amator”. „Stai să vezi ce valuri vor fi când și Păsztorul va fi reșapat, upgradat, vopsit și lustruit, numai bun pentru vreun post de secretar de stat”.

Marți

După ce a stat în doliu trei luni, după activul de partid dat afară de la Consiliul Județean, Odeonului i-a mai revenit culoarea în obraji: „Îl somez pe prefect să atace hotărârile Bolovanului prin care oamenii noștri au fost trimiși la muncă cinstită”. „Și dacă nu o face?”. „Atunci o s-o facă prefectul nostru, care va veni în locul lui”.

Miercuri

De vorbă cu un medic care ezită să se vaccineze: „Ţi-e teamă de noul vaccin?”. „Încă nu m-am dumirit ce hram poartă”. „Și când o să te dumirești?”. „Păi, încă mai studiez comentariile de pe Facebook, ale celor câtorva milioane de specialiști în vaccinare din România”.

Joi

Cu căpitanul echipei de bascheți, după înfrângerea cu cei de la Voluntari: „Au ajuns să vă bată oamenii lui Pandele, ăia care au carpeta cu Răpirea din Serai în vestiar!”. „Vina-i a noastră. Dar nu de acum, ci de trei ani, când le-am dat încălțări, că ei jucau desculți”.

Vineri

Un preot, despre aruncarea crucii în apă: „La noi nu e ca în Constanța, unde dacă un nebun aruncă o piatră în apă, zeci de inși sar după ea”. „Deci de-aia nu o aruncați?”. „La noi nu are efect, că la ce climă avem, apa de râu are cam aceeași temperatură cu cea termală”.

Sâmbătă

S-a făcut liniște în Familie. Cei trei oameni de cultură pentru care s-a zbătut intelighenția românească – secretara, contabila și curierul – au plecat. L-am întrebat pe noul redactor-șef la ce le trebuia curier. „Păi, ăsta era în schemă încă din vremea lui Iosif Vulcan”.

Duminică

În atenția iubitorilor de teatru, filarmonică și reviste de cultură: s-a redeschis Piața de vechituri!


*
*