Retrospectiva săptămânii: Directorul tehnic al Primăriei explică de ce face alergie la plantări

Luni

Vio către Ghiusi: „Am înțeles că de 1 Decembrie nu ieși în stradă pentru că-ți stă Trianonu-n gât. Dar nici de Mica Unire nu mai încapi?”. „Eu nu știu despre ce vorbești, că de 1 Decembrie am ieșit din casă, ca să cumpăr pâine. Cât despre Mica Unire, de ce să mă bucur? Că pe lângă secui ne-am trezit și cu moldoveni în țară?”.

Marți

Directorul tehnic de la Primărie probabil are bronșită, altfel nu-mi explic de ce-i așa flegmatic. „Conform raportului nostru, anul trecut am pus mai des mâna pe drujbă decât pe stilou”. „Dar de ce nu vă ocupați și cu plantările?”. „Nu le suport. După ce Bolovan mi-a plantat pe cap un viceprimar și un city manager, fac alergie la cuvântul ăsta”.

Miercuri

Nae Polițistul, dornic să facă un anunț: „Gala de Box nu se mai ține la Sala Sporturilor, ci la UPU”. „De ce?”. „N-ai auzit? Niște borfași s-au luat la bătaie și au ajuns amândoi la spital cu traumatisme. Acolo s-au luat iar la poceală”. „Și voi ce faceți?”. „Dacă ar fi după mine, le-aș da și arme de foc, că numai așa scăpăm de ei”.

Joi

Cu un buldozerist ieșit la pensie. „Vești bune, s-ar putea să mă angajeze cei de la Primărie”. „La ce meserie ai, nu cred…”. „Ba da. E vorba că se demolează niște case, ca să se lărgească o stradă. De pe vremea lui Ceașcă n-am mai avut bucuria asta”. „Nu te doare sufletul că dărâmi munca oamenilor?”. „Hai, că nu-i așa tragic. Măcar acum sunt scoși din casă înainte de a apărea eu”.

Vineri

Concursul de la Ambulanță a reintrat în normal. Un slujbaș de-acolo mi-a explicat. „Eram de râsul lumii, că riscam să nu avem niciun candidat penal. La noi, dacă nu ești pușcăriabil, n-ai șanse să avansezi”. „Dar nu se cere cazier?”. „În țara asta, cazier se cere doar la pălmași, șefii pot avea mai mulți ani de pușcărie decât de școală”.

Sâmbătă

Am vorbit cu groparii din cimitir. „E adevărat că se taie copaci şi la voi?”. „Normal. Păi, la ce să fie atâți copaci, că morții n-au nevoie de umbră?!”. „Crezi că ăsta-i motivul?”. „Nu. Dar arborii scot cavourile cu rădăcinile. Și apoi, dacă cimitirul e chelit, putem să-i vedem mai ușor pe ăia care merg la vot”.

Duminică

Se împlinește un an de când Consiliul Județean nu a făcut nimic cu clădirea Policlinicii Mari. Și în general nimic…


*
*