Judecata de apoi: Delia Ungur s-ar putea întoarce la șefia parcurilor industriale din Oradea

Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau! Delia Ungur, fostul director al Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, este pe cale să se întoarcă la conducerea parcurilor industriale ale municipiului.

Săptămâna trecută, ex-directoarea, mutată între timp ca şefă peste parcurile industriale ale judeţului, deocamdată inexistente, a câştigat în primă instanţă procesul deschis la Tribunalul Bihor împotriva ADLO pe motiv că primarul Ilie Bolojan i-a interzis să fie concomitent şi membră a Consiliului de Administraţie.

Instanţa nu doar că a decis anularea numirilor făcute în martie 2017 în CA, dar a şi dispus adoptarea unei noi Hotărâri de Consiliu Local, prin care Ungur să fie numită în această structură. Mai mult, fosta directoare va primi de la Primărie şi ADLO şi despăgubiri materiale de 700 lei pe lună, începând de la data îndepărtării din CA până la reprimirea efectivă.

Sentinţa i-a luat prin surprindere pe juriştii municipalităţii, care trebuie să imagineze un recurs „beton” la Curtea de Apel. Nu de alta, dar altminteri Ungur ar reuşi, ca Alexandru Ioan Cuza, unificarea parcurilor industriale ale judeţului cu cele ale municipiului prin dubla numire în conducerea ambelor agenţii. Şi-atunci să vezi „hora unirii”…


*
*