Retrospectiva săptămânii: Detalii interesante despre actorii filmului cu preotul torturat în pușcărie

Luni

Vio către Ghiusi: „A picat Guvernul. Văd că voi nu prea sunteți afectați”. „Noi suntem aliați și cu cei de dreapta, când sunt la putere, și cu cei de stânga, când fac ei guvernul. Unii fură cu dreapta, alții cu stânga, noi furăm cu toate mâinile”.

Marți

S-a sfințit noua biserică de lângă Spitalul Municipal, semn că numai Dumnezeu ne mai poate salva. Seara a avut loc Mega-premiera unui film despre un preot care a făcut ani grei de pușcărie pentru că s-a opus comunismului. Preotul paroh, care a turnat și filmul, a explicat: „Ca să reduc din cheltuieli, milițienii și torționarii au fost luați din rândul clerului, căci au acceptat să joace pe gratis. Și-au intrat bine în rol”.

Miercuri

Tanti Zoe pensionara, despre schimbarea programului la ștrand: „La ce prețuri ne bagă ăștia la curent și căldură, va trebui ca ștrandul Ioșia să fie deschids non-stop”. „De ce?”. „Păi, ne vom încălzi doar cu apa termală din bazin și vom citi la lumina de pe casa scării”.

Joi

Cu arhitectul care a vrut să facă vile fix pe calea ferată: „Văd că Primăria vrea să vă despăgubească, dar nu pricep de ce costă atât de mult niște jafuri de betoane obosite”. „Știi tu că nu e prost cine cere, ci acela care dă. Cred că mi-a încadrat betoanele la monumente istorice de importanță națională”.

Vineri

Nae polițistul, despre epidemia de Covid la penitenciar: „La cum se răspândește boala, cred că-i trimitem pe toți la spitalul Jilava”. „Dar cum e cu putință să pătrundă virusul într-un loc atât de izolat?”. „Păi, intră în celule telefoane mobile și n-o să intre Covidul?!”.

Sâmbătă

Rectorul Barney a deschis noul an universitar în condiții de maximă securitate. „În sfârșit, reușim să facem școală păstrând distanțarea fizică între studenți și dascăli. Asta după ce ani la rândul am păstrat distanța între dascăli și știință”.

Duminică

La cum crește prețul la gaze, vom ajunge să plătim ceva și pe aerul pe care-l respirăm.


*
*