Retrospectiva săptămânii: Depanatorul s-a supărat pe judecătorii de la care așteaptă sentința

Luni

Vio către Ghiusi: „Avem fraierii noștri, dar nu mi-e rușine nici cu specimenele voastre”. „Adică?”. „Păi câtă minte să ai, tu, turistă din Ungaria, să-ți faci selfie cu ursul? Cum să nu o mănânce?”. „Da’ cu cine doreai să facă selfie? Cu Avram Iancu? Că tot aia era”.

Marți

Depanatorul, deprimat: „După ce tot județul a fost la mâna mea, iar mâna mea nici nu vreau să spun unde era băgată, acum toți mă scuipă”. „Te-a jignit cumva cineva în instanță?”. „Păi ce jignire mai mare este decât ca judecătoarea să dea termene de cinci zile? În ritmul ăsta, procesul nu se va termina în 2165, cum mi-am propus”.

Miercuri

Doi bătrâni interlopi au fost prinși în timp ce făceau trafic de țigări. „Adevărul e că-i puțin jenant să furi cot la cot cu borfași care mi-ar putea fi nepoți”. „Atunci de ce te ții de chestii din astea?”. „În principal din plictiseală. Apoi, să vadă lumea că și noi, generația a treia, mai avem ceva de  demonstrat. Plus că pe noi nu ne mai bagă la pușcărie, ci la azil”.

Joi

La povești cu junele care a postat mesajul „Absolvent, caut ceremonie”: „Ești supărat că s-a aflat povestea cu banii cadou pentru dascăli?”. „Sunt supărat că nu doar la noi e așa. Apoi n-ai văzut că mulți dascăli nu mai vor să vină?”. „Păi, pe lângă anunțul tău trebuia să mai pui unul: «Comitet de părinți, căutăm firmă de taxi pentru transport profesori»”.

Vineri

S-a inflamat sămânța în Puradel. „Adică cum? Secuii să aibă selecționată de fotbal și noi nu?”. „Păi adevărul e că ați avea jucători, de la Rică Răducanu până la Ilie Dumitrescu sau Figo”. „Pe noi nu ne-ar interesa jocul, ci să ajungem la vestiare, că de-acolo știm ce avem de făcut cu lucrurile neasigurate”.

Sâmbătă

Șeful de la Muzeu: „Nu mă așteptam să iasă în stradă 40.000 de oameni la Noaptea muzeelor”. „Lumea e însetată de cultură?”. „Nu știu, că unii vizitau și alții strigau la ei: «Noaptea ca hoții!»”.

Duminică

Bolovan a fost văzut inspectând Podul Centenarului. A auzit că PSD-ul atacă pilonul II.


*
*