Retrospectiva săptămânii: De ce nu se teme Bolovan de corecțiile financiare

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că saga cu prefectul de la UDMR nu s-a încheiat. Șeful vostru din România zicea că ar ceda Prefectura Clujului numai dacă primește Bihorul”. „Păi, din cauza presiunii Odeonului, ar fi gata să cedeze și Ardealul pentru Prefectura de pe Criș”.

Marți

Bolovan, despre corecțiile aplicate lucrărilor făcute pe fonduri europene: „Nu mi-e teamă că o să plătim 17 milioane de euro, cât reprezintă corecțiile financiare”. „Vom plăti mai mult?”. „Mai puțin. Că birocrații ne dau corecții numai să-și justifice existența”. „Dar nu aruncă o pată pe activitatea dumneavoastră?”. „Nicidecum. Niciun municipiu n-a reușit să atragă atâtea fonduri europene câte corecții primesc eu”.

Miercuri

Bir(t)ăul, după ce justiția a dat dreptate proprietarilor de case ce urmau să fie demolați: „Nu mi-e teamă că se vor opri lucrările pentru parcări”. „Pe ce vă bazați?”. „Păi, când o să vadă cei de la case că, pe lângă cetățenii de la bloc care li se uită în ciorbă, mai apar și șoferii din parcări care le bagă gazele-n castron, se vor ruga de noi să-i demolăm”.

Joi

Șeful cârciumarilor, despre protestele din HoReCa: „Suntem la pământ și Guvernul nu vrea să ne ajute”. „Dacă era Băsescu, nu vă lăsa să muriți de foame, că risca să moară el de sete”. „Și Orban era consumator, dar acum mai mult cântă decât bea”.

Vineri

Șefii de la PSD îl critică pe Bolovan în problema centurilor. Unul dintre ei mi-a explicat: „Noi vrem să se facă centuri cât mai lungi cu putință, chiar dacă sunt mai scumpe”. „Care e explicația?”. „Păi, să aibă și activul nostru de partid unde să se desfășoare”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, în panică: „Ai auzit, maică, se leagă de pensiile speciale! O să ajung muritoare de foame”. „Dar aveți pensie specială?”. „Păi, 500 de lei pe lună nu ți se pare ceva cu totul special?”.

Duminică

DSP-ul și-a luat detector de metale. Să vadă, probabil, cât fier există în spanac.


*
*