Ies la iveală scheletele de la Muzeul orașului Oradea

Ehei, nu degeaba s-au revoltat angajații de la Muzeul orașului Oradea împotriva șefei lor,  onorabila Angi Lupșea! După denunțul acestora la DNA, se vedea de pe Lună că în Cetatea Oradea există o grămadă de schelete. Acestea au ieșit abia acum la iveală datorită săpăturilor făcute de firma Erbașu, care vrea să facă o parcare în fața Cetății, mai exact în jurul Catedralei Ortodoxe.

Având în vedere că arheologii apreciază că osemintele ar putea fi de acum câteva sute de ani, ne așteptam ca Parchetul să deschidă o anchetă in rem. De asemenea, s-au descoperit și urmele unei biserici vechi de 700 de ani, așa că n-ar strica să trimitem și Inspecția în Construcții, ca să vedem dacă au existat studii geo și autorizație de construcție. Oricum, lumea e curioasă să afle ale cui ar putea fi scheletele…

1. Gurile rele zic că scheletele sunt ale arheologilor care au adormit pe șantier pentru că la Oituz, din pricina pandemiei, au voie să stea numai jumătate dintre angajați.

2. Cârcotașii susțin că sunt trupurile chinuite ale muzeografilor pe care doamna Lupșea i-a pus să lucreze până la epuizare, 24 de ore din 24.

3. N-ar fi exclus să fie osemintele unor soldați care s-au îmbătat într-o permisie și au picat în Șanțul Cetății, unde nu i-a văzut nimeni pentru că aveau ținută de camuflaj.

4. UDMR a comunicat că e vorba de osemintele unor iobagi români, plantate acolo pentru a demonstra că românii au fost pe aceste meleaguri înaintea ungurilor.

5. Pesediștii bagă mâna în foc că e vorba de trupurile unor foști angajați de la Consiliul Județean dați afară de nemilosul președinte Bolojan.

6. Ilie Bolojan l-a trimis pe Liviu Andrica să verifice dacă decedații și-au achitat taxa de concesiune pe locul de veci.


*
*