Retrospectiva săptămânii: De ce merge brancardiologul în Dubai pe banii statului?

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut că Cechescu bagă mai multe fonduri în satele voastre, de parcă banii vin de la bugetul Ungariei?”. „Nicicum nu sunteți mulțumiți. Păi, nu-i normal să ne luăm partea leului și a forintului? Că de 30 de ani doar noi am rămas tot timpul la putere”.

Marți

Brancardiologul, acuzat pe nedrept că merge în Dubai pe banii Senatului. „Lumea crede că fac turism pe spezele statului. Adevăratul scop al vizitei este ascuns”. „Adică?”. „Eu nu merg pentru turism, ci să-mi fac meseria. Vine cu noi și doamna Alina Gorghiu, iar eu, în calitate de chirurg plastician, mă voi strădui să-i scot de pe față zâmbetul acela de ființă nedumerită”.

Miercuri

Nae polițistul, despre arestările polițailor de frontieră: „Fac și băieții niște bani. Se va tergiversa procesul până se va constata că fapta nu există”. „Dar e normal să stea șoferii cu orele la coadă?”. „Păi, aici e cheia. Dacă nu ar sta la coadă, nu ar cotiza să treacă în față”.

Joi

Cei de la Direcția de Sănătate veterinară au început controale prin piețe. „Bine că vă mai vede lumea și pe voi pe teren”. „Noi muncim mereu, doar că de sărbători devenim mai vizibili, că deh, avem familii numeroase și obligații față de șefii de la București”.

Vineri

Birtașul, despre controversatul proiect cu demolările pentru străpungere: „Am pus proiectul în dezbatere publică”. „Poate așa se va renunța la idee, care e și proastă, și scumpă”, l-am împuns. „Dacă o să reiasă că nu trebuie făcută, eu câștig de două ori. Nu dau bani aiurea și nici n-au de ce să se supere cei care au imaginat proiectul”.

Sâmbătă

Pianistul nu a putut doborî recordul de cântat fără oprire 130 de ore. „Dar mai există astfel de  recorduri și la alte instrumente?”, a fost întrebat. „După știința mea, s-a făcut un record de 240 de ore la trombon, în Parlamentul țării”.

Duminică

S-a redeschis Piața de vechituri și, implicit, și piața de mașini. Nu se poate intra decât cu certificatul verde, adică trebuie să sufli în fiolă, ca să vadă dacă nu ai băut.


*
*