Retrospectiva săptămânii: Cum vede Bolovan reclamațiile despre centura metropolitană

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că deja recuperați Ardealul bucată cu bucată. E adevărat că și castelul de la Balc tot ai voștri l-au luat?”. „Să fiți voi sănătoși. Până vă treziți, o să umblați prin Transilvania numai cu pașaport”.

Marți

Scandal cu viitoarea centură metropolitană. Toți o vor, dar să nu treacă pe sub nasul lor. Bolovan, despre care se știe cât e de sensibil la vuietul cetățenilor, a explicat: „Dacă mă iau după toate reclamațiile, nu o să mai avem o centură la sol, ci suspendată. Dar parcă văd că și atunci voi primi reclamații de la clubul berzelor, că intersectează ruta de migrare a păsărilor călătoare”.

Miercuri

Nae polițistul, bucuros de deciziile sale rapide: „Până acum, participanții la examenul pentru carnetul de șofer porneau în cursă de la Moime. De când cu variola maimuței, am luat măsuri epidemiologice și am decis să se plece din locuri cât mai depărtate de astfel de animale”.

Joi

Pianistul nostru a fost din nou la înălțime, la peste cinci mii de metri altitudine. Deși a avut probleme să se înțeleagă cu băștinașii, a mărturisit surprins: „Când am început să cânt imnul secuiesc, s-au apucat instinctiv să pocnească din degete. E clar că suntem neamuri, chiar dacă foarte îndepărtate”.

Vineri

M-am întâlnit cu Vali Gorneanu, gibonul ăla pesedist ajuns sculă pe la Curtea Constituțională, deși are școli puține și proaste. S-a mirat că l-am pupat în frunte. I-am explicat: „Nu tu ai spus cu gura ta ca toată presa să te pupe-n cur?”.

Sâmbătă

Localnicii au văzut pe pielea lor că Poliția Locală lucrează și în weekend. Unul din șefi a explicat: „Acum ridicăm mașinile nu doar în timpul săptămânii, ci și în zilele libere”. „Și unde le duceți?”. „Nu le ducem, doar le ridicăm, după care le lăsăm jos”.

Duminică

Scandal de când cu ideea de a se face geamanduri în formă de cruce. Salvamarii au găsit o soluție de compromis: în loc de cruce să fie un deget mare, erect, că ei nu se mai deranjează pentru nimeni în largul mării.


*
*