Retrospectiva săptămânii:  CET-ul a pus Oradea pe picior de război cu ruşii

Oraşul e în pericol de război. CET-ul datorează o grămadă de bani unei firme ruseşti transportatoare de cărbune. Lichidatorul a avertizat: „Dacă-i lăsăm pe ruşi cu paguba”…

Luni

Vio către Ghiusi. „Am fost la caravana maşinilor de epocă. M-am bucurat când am văzut că o Dacia 1100 încă funcţiona. Eu am avut una care nu mergea nici când era nouă”. „Şi eu m-am prezentat la expoziţie cu un cărucior de butelii marca Fuşerai 1962, cu care şi acum mai pot căra un sac de cartofi”.

Marţi

Un poloist: „Ţi-a plăcut cum l-am înecat şi pe antrenorul ăsta? Ce credea el, că pentru 3-4.000 de euro pe lună ne pune să înotăm la antrenamente?”. „Dar începeţi să pierdeţi meciurile”, am ripostat. „Crezi că ne e uşor? Nu vezi că, dacă intrăm cinci jucători, la câte kile avem, scoatem apa din bazin?!”.

Miercuri

Şeful de la Termoficare: „Nu doar apa termală se fură, ci şi cea din calorifere”. „Sunt mulţi hoţi cu racorduri ascunse?”. „O grămadă! I-am prins şi pe cei care nu vor să-şi renoveze faţada. Adică stau la palat, fură apă caldă şi pun pariu că şi-n contoarele de curent le găseşti film fotografic”.

Joi 

S-a anunţat primul concurs de gătit în aer liber. Un organizator a explicat: „Vom face petrecerea în Şanţul Cetăţii pentru că, oricum, cei care se îmbată tot în şanţ ajung. Sperăm să vină şi Depanatorul. A venit odată cu o lingură aşa de mare, că putea fi folosită şi ca vâslă de transatlantic”.

cet-oradea-bihoreanul-generic_arhiva_aprilie2015Vineri

Oraşul e în pericol de război. CET-ul datorează o grămadă de bani unei firme ruseşti transportatoare de cărbune. Lichidatorul a avertizat: „Dacă-i lăsăm pe ruşi cu paguba, ne trezim cu tancurile pe cap, că doar a declarat Putin că va proteja peste tot în lume interesele ruşilor”.

Sâmbătă

Nae poliţistul, dezamăgit. „Am fost la spectacol, la Bate vânt de la Orade. Am crezut că e vorba de activitatea noastră curentă şi că se lasă cu cafteală. Titlul m-a indus în eroare”.

Duminică

Anul acesta, echipa de baschet a ieşit campioană la competiţia de baschet în cărucior.


*
*