Câte-un PIC, PIC, PIC, până n-o mai rămânea nimic

Am trăit să o văd şi pe asta. După ce timp de 25 de ani ne-am chinuit să tăiem fabricile, spre desfătarea romilor, pentru a face mall-uri, supermarketuri şi hipermarketuri, începe să apară fenomenul invers.

Cum deja numărul mall-urilor şi hipermarketurilor începe să depăşească sensibil numărul orădenilor, şi în condiţiile în care salariul le permite concetăţenilor să iasă la cumpărături ca la expoziţie, complexul PIC va fi transformat în fabrică de componente auto.

Este clar că foamea e mare, dar şi mai mare e lipsa de bani. Aşa că dacă vrem să cheltuim bani, mai întâi trebuie să-i producem. Mă gândesc că pentru stimularea industriei locale s-ar mai putea face şi alte investiţii sau modificări ale destinaţiilor clădirilor.

1. Pe şoseaua Borşului să se dechidă o pescărie pentru că sunt mai mulţi peşti (cu prostituatele aferente) decât la Cefa.

2. În mall-urile în care clienţii sunt mai puţini decât vânzătorii, să se amenajeze un bazin pentru windsurfing, pentru că pe acolo sigur bate vântul.

3. Piaţa de vechituri să se transforme în piaţa de noutăţi, unde să se vândă exclusiv haine second hand la mâna a treia.

4. Pe pista aeroportului să se organizeze săptămânal un târg cu produse tradiţionale pentru că avioanele, la ce des zboară, nu pun în pericol integritatea ţăranilor.

5. Stadionul FC Bihor să fie transformat în teren de golf, urmând ca găurile pentru acesta să corespundă cu cele din bugetul clubului.


*
*