Retrospectiva săptămânii: Brancardiologul răsuflă ușurat, plagiatul a fost dezincriminat

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că deja ați trimis avioane de la Debrețin care să survoleze România”. „Cred că e prea multă emoție în contextul războiului. Am vrut să vedem ce mărețe realizări sunt în Oradea, că – cel puțin așa zice lumea – se vede și din avion cât s-a dezvoltat orașul”. „Dar ție ți se pare normal ca avionul să decoleze fără să aibă aprobat planul de zbor?”. „Eu cred că nu avionul, ci pilotul a fost decolat”.

Marți 

Brancardiologul răsuflă ușurat: „Nu doar eu sunt ușurat, ci și membrii Curții Constituționale, care la rândul lor s-au ușurat pe legile țării. Ei au dezincriminat plagiatul, deci practic au declarat că e constituțional să furi, pentru că plagiatul e un furt”. „Și ce urmează?”. „Cred că mai fac câteva doctorate, să o enervez pe Emilia Șercan”.

Miercuri

Puradel, fericit că se face pasaj subteran la Gară: „Pentru neamurile mele e o mană cerească. Dacă până acum cerșeam și furam în fața Gării, acum o să o facem în pasaj. Poate că, așa, oamenii mei o să primească la ajutorul social și sporul de subteran”.

Joi

Dacă nu e vânturelul de seară, dacă nu e zonă de migrație a urșilor, sigur e ceva relicvă istorică în calea șoselelor. Pe traseul centurii care ne va lega de autostradă s-a descoperit un cimitir. Bolovan, însă, e relaxat: „Am expropriat noi oameni vii, care mai veneau în ședință de Consiliu să facă scandal, și nu o să expropriez niște morți?”.

Vineri

Vești bune pentru turiști: se pune în mișcare Trenul soarelui. Un ceferist bătrân m-a sfătuit: „Eu zic să te urci acum pe tren dacă vrei să prinzi mijlocul sezonului, că la cum circulă garniturile, nu cred că ajungi la destinație înainte de Sfântă Mărie”.

Sâmbătă

Sindicaliștii de la Învățământ și-au tras un sediu de sute de mii de euroi. Un membru marcant mi-a explicat: „Ăsta e paradoxul în România. Nu avem sindicate, nu avem învățământ, dar avem sediu pentru sindicatul învățământului”.

Duminică

Cea mai importantă investiție a acestui mileniu este centura din Binș. Conform studiului de trafic, pe respectiva centură vor circula peste 90% din polițiștii județului. O ba?


*
*