Retrospectiva săptămânii: Bolovan a sărbătorit Învierea prin muncă

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că Odeonul a făcut scut în faţa episcopului acuzat că umblă după fuste”. „E cea mai bună atitudine în campanie electorală. Românii ne vor răul și doar el, husarul amator, ne mai poate salva”. „Care husar? De 15 kile cu hainele ude?”. „Ca să pară mai mare, i-am spus ca la viitoarea ieșire călare să încalece un ponei”.

Marți

Bolovan, om cu frica lui Dumnezeu, a serbat Învierea prin muncă. „Am văzut că în Vinerea Mare ați semnat protocolul pentru renovarea unui liceu industrial”. „În Sâmbăta Mare am făcut ședință ca să pregătim lucrările la linia de tramvai și de Paște am plecat la București la Minister să deblochez niște acte. Ouăle le-am ciocnit pe drum”.

Miercuri

Puradel, în extaz: „Toată viața mea de asistat am să votez numai cu Ciuma Roșie”. „De ce?”.  „N-ai văzut că s-a dublat cu 90%, vorba Olguței, alocația la puradei? Cum noi avem minim 6 copii, aproape că nu mai merită să furăm”.

Joi

Purtătorul de vorbe de la Consiliul Județean: „Și noi muncim de Paște, nu doar Bolovanul. E vremea când anunțăm toate licitațiile, că toți fraierii sunt cu mielu-n gât. Tocmai am publicat un regulament de spălat banii prin ONG-uri, la care nimeni nu a reacționat, deci toți au fost de acord cu el”.

Vineri

Şeful de la Ocolul Silvic, supărat: „În săptămâna sfântă am fost opriți să luăm șpagă miei și pălinci”. „Şi nu-i normal?”. „Se duc dracului toate tradițiile neamului. Nu ziceau politicienii că șpaga face parte din cultura populară? Eu recunosc că e singurul act de cultură pe care-l practic”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre întâlnirea cu nepoții: „Mi-au cerut bani să meargă la Paris tocmai când sunt alegerile europarlamentare”. „Și le-ați dat, sau le-ați zis să meargă la vot?”. „Le-am zis să meargă la vot, că banii pentru Paris i-am băut la restaurant, de când ne-au mărit comuniștii pensiile”.

Duminică

De 1 Mai românii au mâncat micii în acvariu. Doar acolo nu ploua.


*
*