Retrospectiva săptămânii: Birtașul explică de ce e o minune să reducă costul gigacaloriei

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că ordinul ăla călugăresc prin care ați pus mâna pe zeci de clădiri s-a încurcat în știință și trebuie să plătească Primăriei 4,5 milioane de euro taxă de timbru”. „Să fiți voi sănătoși, la câte clădiri am recuperat de la tâmpitul de Stat Român, milioanele astea sunt un bacșiș pe care ni-l putem permite”.

Marți

Pentru orădeni Paștele a venit cu trei luni mai devreme. Birtașul a produs o minune așteptată după anii lungi de mandat ai Bolovanului: „Am decis să reduc costul gigacaloriei cu 27 lei”. „Și ce-i cu asta?”. „Păi, e o minune mai mare decât cea a Învierii, pentru că-i mai rară”.

Miercuri

Tanti Zoe pensionara: „Era de așteptat să se deschidă din nou rutele aeriene, mai ales spre Marea Britanie”. „Pentru că au scăzut cazurile de Covid?”. „Nu, pentru că au crescut prețurile la gaze în așa măsură că singura soluție este să părăsim cu toții țara”.

Joi

Nae Polițistul, despre cum vine treaba cu angajările din surse externe: „Înainte, la școală era imposibil să nu se prindă ceva de tine în doi ani”. „Și acum?”. „Acum angajăm din sursă externă ca să poată șefii să-și pună amantele în sistem, fără pic de instruire. Dar la ce incidență de sinucideri avem, în curând vom primi în dotare doar pistoale cu apă”.

Vineri

Cel mai mare țepar din țară, Guvernul României, e trimis în judecată de Primărie. Directorul economic a explicat: „Ne-au promis bani pentru transportul elevilor, dar au preferat să-i dea pe transportul parlamentarilor prin străinătățuri. Cum a pățit bietul Brancardiolog, de-a mers pe banii țării la un concurs de Formula 1!”.

Sâmbătă

Useriștii au cerut demisia menajerului de la spitalul din Binș. Acesta a intrat în concediu medical și a mărturisit: „Sincer, mă doare undeva de cererea lor. Să vă arăt unde?”.

Duminică

Sume uriașe plătite pentru concediile medicale. E clar, suntem o țară bolnavă!


*
*