Retrospectiva săptămânii: ADP nu dă faliment în pandemie! „Ce pierdem la scăldătoare câştigăm la înmormântare”

Luni

Vio către Ghiusi: „După ce patru ani nu a făcut nimic pentru județ Păsztorul trebuia răsplătit. Acuma ia salar și de la Ape, și de la București”. „Asta-i părerea ta, că n-a făcut nimic. A făcut foarte multe, așa că mai ia și al treilea salariu, de la Budapesta”.

Marți

La bilanț, șeful ADP a văzut partea plină a paharului: „La noi structura biznisului e de așa natură că nu putem da faliment. Pandemia oprește Aquapark-ul, dar din pricina ei cresc decesele. Cum s-ar zice, ce pierdem la scăldătoare, câștigăm la înmormântare”.

Miercuri

Cu șefa de la Muzeu în preajma examenului: „Am înțeles că v-ați răzbunat pe subalterni și le-ați dat calificative jenante”. „Trebuie să știe cine-i șeful”. „Dar examenul e aranjat? Ați primit doar întrebările sau examinatorii v-au dat și răspunsurile?”. „Nimic din toate astea. Oricum, dacă pic, mă angajez la Ape, că acolo e posibil orice”.

Joi

Un turist care s-a întors din țara lui Speedy Gonzales: „Ne-au ținut pe aeroport ca pe infractori, deși aveam bilete pentru stațiuni”. „Dar ce au avut să vă reproșeze?”. „Cică românii fac concurență neloială borfașilor lor. Se ocupă cu spargerea de bancomate și există riscul să se bage și în taficul de droguri”.

Vineri

UDMR-ul nu a putut obține postul de prefect al județului, ceea ce e o palmă pentru Odeon. „Am tot sperat că ne vom putea înscăuna omul care să-i bată cuie-n talpă Bolovanului”. „Se pare că s-a dus vremea când erați pe cai mari”. „Nu-i nimic, e bun și poneiul când ies la defilare de 15 martie”.

Sâmbătă

Vechea gardă de la Familia moare, de bătrânețe, dar nu se predă. Fostul șef a remarcat: „Nu mai avem ștampilă, numele revistei e înregistrat de actualul redactor șef, mulți și-au arătat deja interesul pentru noua formulă a revistei. S-a dus dracului munca noastră de 25 de ani de stagnare”.

Duminică

Abia după nenorocirea cu bebelușul înecat popii ne-au arătat cum e cu taina botezului.


*
*