Referendum cu stresuri: Organizarea referendumului de unire cu Sînmartinul e în aer

Primarul Ilie Bolojan e supărat rău, căci proiectul cu referendumul e în aer. Autoritatea Electorală Permanentă, instituţia care se ocupă de scrutinuri, şi-a declinat în scris competenţa cu privire la acordarea de lămuriri privind legalitatea organizării referendumului de unificare a Oradiei cu Sînmartinul în paralel cu alegerile locale din 5 iunie.

În urma cererii venite de la Primăria Oradea, AEP-ul a pasat răspunderea Biroului Electoral Central, care însă s-a constituit abia vinerea trecută.

Cum Bolojan intenţiona să ceară acceptul Consiliului Local pentru organizarea unui nou referendum în şedinţa de joia aceasta, pentru a putea începe preparativele necesare, termenul rămas pentru consultarea BEC-ului este extrem de scurt.

Pe lângă asta, judecătorii ar putea considera pe lângă lege folosirea aceloraşi secţii de votare, echipe de reprezentanţi în birourile electorale şi cabine de vot. Atunci să vezi daravelă: referendumul ar trebui organizat la o altă dată decât în cea a alegerilor, şi multe din socotelile liberalilor s-ar da peste cap…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de dezso | 2 aprilie 2016 08:40

    Sanmartinul Va vota ? szau e valabil 100 de ani ? Unde e birou electoral ?