Recul de Sorbonica: Profesori şi studenţi orădeni le dau replica şefilor Universităţii

Un editorial semnat săptămâna trecută de directorul BIHOREANULUI, Mircea Chirilă, conform căruia studiile făcute pentru realizarea brandulului Oradiei au scos la iveală că Universitatea este unul dintre punctele slabe ale oraşului, a făcut mare vâlvă în instituţia academică de pe Peţa.

Deranjaţi de reproşul că nu contribuie la dezvoltarea municipiului aşa cum ar trebui, unii universitari s-au simţit ultragiaţi. Primul a reacţionat PSD-istul Florian Bodog, acuzând patetic jurnalistul că „scuipă eforturile a mii de studenţi”, dar ignorând că tocmai profesorii ca el, care chiulesc de la cursuri şi care şi-au întemeiat cariera pe impostură, sunt cei care fac instituţia de ruşine.

Apoi, rectorul Constantin Bungău a transmis o replică pentru a respinge vehement acuza, chit că putea să obţină confirmarea ei chiar de la propriii colegi implicaţi în studiu. Bihorel a notat, însă, şi reacţia studenţilor. Pe pagina sa de Facebook, Facultatea de Medicină a distribuit mesajul lui Bodog, iar tinerii au taxat-o caustic. „Universitatea nu este un punct slab, este cel mai prost punct al oraşului”, a scris un student, dând exemplul profesorului Aurel Mohan, tot PSD-ist, pe care, deşi avea un curs de un semestru, nu l-a văzut niciodată.

Reacţii similare au apărut şi pe pagina Universităţii, unde a fost distribuit mesajul lui Bungău, o mulţime de studenţi şi profesori reproşându-i că mai bine ar scăpa de incompetenţii din instituţie decât să nege evidenţa. Dar lista e prea lungă pentru ca rectorul să se ia de ei…


*
*