Recrutare fără căutare: Primăria nu găseşte ingineri pentru proiectele oraşului

Am ajuns s-o vedem şi pe asta! După ani de zile în care se ducea o adevărată bătaie în pile şi relaţii pentru un post în Primăria Oradea, în ultima lună candidaţii sunt total dezinteresaţi de o carieră bugetară.

Săptămâna trecută, Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a scos la concurs un post de funcţionar cu studii tehnice pentru a selecta un inginer capabil să ţină piept constructorilor care lucrează pe proiectele europene.

În ziua concursului, însă, din cinci candidaţi care şi-au depus dosarele, s-au prezentat la examen doar doi şi a trecut de proba de limba engleză unul singur. Şi încă ăsta e un caz fericit, că măcar DMPFI are de unde „alege”.

Confruntată cu un val de lucrări fără precedent, Primăria a scos la concurs nu mai puţin de patru posturi de inginer pentru care, însă, nu s-a depus nici un dosar! Potenţialii concurenţi s-au gândit probabil că pentru un salariu între 1.300 şi 1.900 lei, în funcţie de studii şi vechimea în muncă, nu merită riscul de-a lucra sub mâna primarului Ilie Bolojan…


*
*